Van értelme a fidesznek az állampapírt propagálnia, amikor az átlagmagyarnak nem megtakarítása, hanem adóssága van?
Amit én írtam nem általánosan, hanem Magyarországra, az itteni emberekre és az itteni jelenlegi kormányra írtam.
Mi a kérdés?
Nem ismerem a japán embereket, sem a japán kormányt.
Valamelyik nap írtam pont egy hasonló kérdésre hasonló választ. Ne úgy gondolj a megtakarításokra, hogy olyan összeg, amit nem tudnál már mire költeni és csak "játszol" vele! Havi 10k Ft-ot elkezdesz gyűjteni a folyószámládon, mert akarsz venni egy 500k Ft-ot érő, 20 éves opelasztrát (ilyenem van, úh. nem szidom :) ) Namost, ilyen feltételekkel egy év alatt 120k gyűlik össze a számládon, 2 év alatt 240, 3 év alatt 360, és 4 év alatt még mindig csak 480k Ft-od van. A f**talicskát nem tudod még mindig megvenni, a "megtakarításod" meg ezalatt ott csücsül a folyószámládon. Más 50 ezer forintos használt hűtőszekrényre gyűjt ugyanígy, mindössze havi 5 ezret félrerakva. Emellett meg ott van Lölö is a statisztikában, aki a 20. porschéjára rak félre havi több milliárdot. Nah, Viktoréknak ezek a pénzek összesen jelentik a "magyar háztartások megtakarításá"-t, és erre mindre fájna a foguk, mert az államkassza meg üres jelenleg. Mondjuk pont ma jelentették be, hogy talán most már csepeg majd valami az EU-tól. Meg is mozdult a forint árfolyama...
13: azért nem kötik le emberek ezeket a pénzeket, mert ha igaz is a 7000 milliárd népi össz folyószámlán tartott pénz, annak a - hasamra ütök - 95%-a a felső 5% zsebében van, a maradékon meg osztozik a többi. Ez a felső 5% a vagyonának nagy részét valszeg másban tartja. Még csak akár nem is értékpapírokban, de vállalkozásban, vagy aranyban, ez a "kis rész" meg elfér a folyószámláján is. Más identitások meg az utolsó 500 ezer forintjukat nem akarják lekötni, mert lehet, hogy másnap megáll alattuk az említett opelasztra és csak a javíttatása elviszi ezt az összeget. Ha le lenne kötve ez a "megtakarítás", akkor még azon is bukna a delikvens, ha idő előtt, hirtelen fel kellene vennie a pénzt. Mondjuk az állampapír ebből a szempontból még nem is nagy rizikó (1%), de részvény vagy alap esetében akár extra nagyot is bukhat vele, ha nem tud várni a visszaváltással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!