Hol van itt gond, amikor statisztikák szerint egy átlag magyarnak 21 millió forint megtakarítása van?
Tudnál nekem is szerezni abból a cuccból amit szívsz?
Előre is köszike.
Az átlag egy nagyon semmitmondó szám. Mert jelentheti azt is, hogy minden egyes magyarnak van 21 milla megtakarítása, se több, se kevesebb. Meg azt is, hogy van pár milliárdos nerenc, a többiek meg nyomorognak. Csak hogy értsd, itt van két számsor ugyanakkora átlaggal:
21, 21, 21, 21, 21, 21, 21, 21, 21, 21
és
1, 0, -3 (van 3 milla hitele), -5, 0, -1, 0, -3, -2, 222
A másik dolog meg, hogy mit értünk megtakarítás alatt? Konkrétan azt a pénzt, amit a köznyelv nevez annak, vagyis kp, bankszámlán tartott pénz, részvény, ilyesmi? Vagy inkább a vagyont jelenti? Mert akkor abba bele kell számolni az ingatlanokat is, Magyarországon meg azért elég sokan laknak saját tulajdonú ingatlanban...
Kérdező, megtakarítás vagy vagyon? Nem mindegy, ugyanis a vagyonba az ingatlan is beleszámít, amiben lakik. Vagyis nem ennyi pénze áll a számlán, hanem az ingatlana is beleszámít, ami már egészen más, ugye?
Hol a cikk az állításodra? Miért nem linkelsz forrást, hogy megnézhessük?
"Az átllag fizu meg 400000-500000 ft de még senkivel se találkoztam aki ennyit keres."
Én sem. Olyan cégnél dolgozom ahol 950 ezret fizetnek és a kollegákon kívül csak olyanokkal találkozom akikről nem tudom mennyi a fizetésük, tehát olyannal soha akiről konkrétan tudom, hogy csak 400-500 ezret keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!