Mennyire iskolázottak, beszámíthatóak stb. azok, akik ahelyett, hogy a saját dolgaikkal foglalkoznának, inkább a tőlük független politikán rágódnak, vitatkoznak?
Nem mindig egyértelmű, hogy a politikában hol van a határ az egyént érintő és nem érintő kérdések között. Távoli döntésekből is következhet olyasmi, ami közvetve hatással lesz az életére.
Az sem egyértelmű, hogy mi az ember saját dolga. Kizárólag az, ami a közvetlenül a létfenntartásat szolgálja? Mert ilyen alapon nincs értelme ezen túlmenően semminek. Ha én mondjuk a Japán történelemről olvasok, akkor nem a saját dolgommal foglalkozom? Ki dönti ezt el, hogy kinek mi iránt szabad érdeklődni?
Ha pedig feltételezzük, hogy a politikával foglalkozás csak értelmetlen rágódás lehet, akkor sem lehet ebből egyenesen az iskolázottságra, vagy a beszámíthatóságra (ez egyébként két teljesen külön dolog) következtetni. Művelt, intelligens embereknek is vannak rossz szokásaik.
Ez is egyfajta feszültséglevezetés. Kétségtelen, hogy arra lehetne kevésbé káros tevékenyseget is választani. Legalábbis az alapján, amennyi gyűlöletet a fórumokon és a közösségi oldalakon látni.
Viszont ettől én még nem írnám le ezeket az embereket. Lehet, hogy az élet más területén jól funkcionálnak, de egyes politikai viták kapcsán elragadják őket az érzelmeik. Ne feledjük, hogy a politikai kommunikációt direkt erre tervezik, hogy dühöt és fenyegetettség érzést váltson ki az emberekből. Mindenkinek van olyan téma, amire könnyebben ugrik.
Nem, nem.
Félreértesz. Ki beszél itt a jövedelmekről?
Mi az a belpolitikai kérdés, amihez nekem semmi közöm?
Én gyakran látok olyat, főleg közösségi médiában, elsősorban idősektől,hogy kárognak egy cikk alatt, ami arról szól,hogy XY (magán) cégnél emelték a fizetéseket X százalékkal.
Miről szólnak a kommentek alatta?
"Lehetett volna nyugdíjakat emelni", "mehetett volna az óvónőnek"....stb.Ilyen kommentekkel vannak tele.
Az öregek nem tudják,hogy nincs más szocializmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!