Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyurcsány jobb lenne miniszter...

Gyurcsány jobb lenne miniszterelnöknek mint Orbán?

Figyelt kérdés

2023. júl. 10. 17:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha jobb lett volna akkor nem lenne 2/3, nem is lett volna talán sose.
2023. júl. 10. 21:53
 12/13 A kérdező kommentje:

Azért látszik, hogy tényleg a DK-s trollok uralták le az oldalt.

Direkt megadtam harmadik lehetőséget azért, hogy ne kelljen kényszerűen választani a két rossz között, de ez nem kellett a többségnek. Azok a válaszok, amik Gyurcsányt szidják, szintén le vannak pontozva. Nekem innentől egyértelmű, mi a helyzet.

2023. júl. 11. 00:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Alig 7 óra telt el a kérdés kiírása óta, nyugtával dicsérd a napot.

Amúgy szerintem nem feltétlenül a hatalmon lévő személye a fontos, hanem inkább az, hogy 2/3-dal, és azon belül is rendeleti kormányzással kormányoznak, gyakorlatilag kiskirályként működtetve az országot. Ha Gyurcsány lenne 2/3-dal, akkor ő is rabolta volna az országot, de szerintem nem ilyen gusztustalan mértékben és nem is lett volna ennyire gyomorforgató propagandájuk. Gyurcsány valószínűleg egy ilyen Orbán-light diktatúrát üzemeltetett volna, de kevésbé NATO- és EU-ellenes retorikával, és kevesebb nemzeti maszlaggal operálva. Tehát innen közelítve talán kevésbé lenne rossz az országnak.

Viszont ha senki sem kapott volna 2/3-ot, akkor nem lennének leépítve a fékek és az ellensúlyok, lenne egy valamirevaló életképes ellenzék, és senki sem tudott volna olyan mértékű szabadrablást véghezvinni az országban, amilyen történt és történik.

De én inkább azon az állásponton vagyok, hogy egyiküket sem szeretném. Jöhetne végre valaki más, valaki friss, aki nem ezt az EU-ellenes retorikát és nem az EU-val való kekeckedést látja az egyik legfontosabb teendőjének. Ezért a harmadik opciót jelöltem meg.

2023. júl. 11. 01:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!