A magyarok már politikai megfontolásból, Fidesz ellenességből nem mennek a Balatonra, vagy tényleg nincs pénzük?
Egy röpke év alatt 30-40%-os forgalom visszaesés még egy nagy válság idején is soknak számít. És akkor még csak az össz forgalmat néztük, ezen belül is meg lehet nézni mennyi a magyar és mennyi a külföldi köztük. Ha ezt is számításba vesszük, akkor kimondhatjuk hogy egy év alatt MEGFELEZŐDÖTT a magyarok turizmusa a Balatonnál.
Nagy kérdés mitől van ez. Mert hogy köztudott hogy a Balatont felvásárolták a Fidesz közeli oligarchák. A magyarok csak dacból, kormány és korrupció ellenességből nem mennek a Balatonra, szándékosan kerülve azt hogy Fideszesek zsebét tömjék, vagy egyszerűen valóban nincs már pénzük az átlag embereknek? Azaz, tényleg igaz hogy a magyarok felélték a megtakarításaikat, és az alapvető élelmiszerekre is alig van pénzük az Orbáni infláció miatt?
Amikor én gyerek voltam akkor sem voltam a Balatonon. A szüleim viszonylag hamar, 1991-ben fedezték fel Bibionét - akkoriban még ez újdonság volt. És onnantól kezdve majd 20 évig odajártunk minden nyáron. A hely magyaroktól a 2000-es években hemzsegett, de most is szinte tele van magyarokkal a hely. Lignano, Caorle és Jesolo is hasonló. Árak szempontjából azt látom évek óta hogy szinte ugyanannyiba kerül a szállás mint a Balatonon. Némely szálloda nagyon drága. De most is szeptember első hetében Bibioneban van egy 3csillagos hotel a tengerparton 365 ezer Ft-ért, itthon Balatonfüreden 357 ezer Ft egy ugyanilyen csillagos all-inclusivenek mondott hotel. Lehet hogy számszerint drágább, de 8 ezer Ft pluszért tengerparti hotelt kapsz. Apartmanok pedig 250-260 ezer Ft-ért vannak egy hétre.
De hogy mondjak más példát is ha ennnél is délebbrre megy az ember, Szicíliában Cefalúban ugyanerre az időre van 365 ezerért tengerre és a halászkikötőre néző apartman.
Ami plusz hogy szeptember elején még van esély jobb időre ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!