Észrevetted egy két élelmiszer ára mintha csökkent volna?
Leírom de úgysem hiszitek el-
Egy borsodi faluban lakom ahol egy bolt van. A Nővérem a "mindenes" a boltban (nem ő a tulajdonos a tulajdonos nem falubeli) ö vezeti a boltot , rendeli az árút - elad stb...
Egy példa (lehetne több is) amit leírok.
KB 5 hete rendelt egy bizonyos márkájú dobozos sört (pontosan nem tudom mennyit) akkor 380-ért adták. KB egy hete ugyanaz a sör 260FT.
Kérdeztem a nővéremet mi az oka annak, hogy a már másfél hónapja rendelt sör 380 volt most 260 az ára amikor azóta nem is rendelt abból a márkából.
Nem válaszolt annyit mondott csak, hogy azt nem árulhatja el de higgyem el hogy így is van haszon rajta. Az árakat a főnöke határozza meg.
De hát akkor a másfél hónapja megrendelt sör ami 380-ba került most egy hete 260 - de még így is van haszon rajta a kereskedőnek .
Akkor ha másfél hónappal ezelőtt adta volna 260-ért akkor is haszon lett volna rajta.
Na. Igen! a kereskedői kapzsiság.
Eddig is volt bizonyos fokú csökkenés, árkorrekció. Ebben nyilván szerepet játszott a relatív erős Forint ami 400 feletti árfolyamról közel 360-ra ment vissza, a benzinár is konszolidálódott.
Ez alatt azt értem, hogy 800-ért vettem az energiaitalt ami most csak 5-600 de korábban 400 volt. Ugyanez mindennel, tej, kenyér.
6-
Mint itt nálunk Ausztriában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!