Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tízezrével költöznek haza a...

Tízezrével költöznek haza a kivándorolt magyarok. Na, ehhez mit szólsz?

Figyelt kérdés

Megint többen települtek vissza Magyarországra, mint ahányan elmennek. Egyre több külföldi is Magyarországot választja. [link]

Mi lehet a magyarázat?

1 - a nyugat hanyatlik. Már nem olyan jó + itt sem olyan rossz?

2 - valami más?

2023. júl. 6. 15:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
12%
Ezt eddig is tudtam hogy majdnem annyian visszajönnek, amennyi kimegy, hiába a szlogen hogy a kivándorlás !
2023. júl. 6. 15:35
 2/12 anonim ***** válasza:
95%
Csak azt nem értem, hogy miért nem látszik ez a népszámlálási adatokban, ahol fél milla tűnt el.
2023. júl. 6. 15:42
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Külföldön élö magyar vagyok, nincs egyetlen itt élö ismerösöm sem, aki visszaköltözött volna vagy tervezné.

Szerintem a "visszaköltözök" azok, akik eleve nem akartak itt élni, csak pénzt gyüjteni és eleve úgy tervezték, hogy utána MO-on élnek. A másik ok meg az lehet, sokan nem tanulják meg a nyelvet, nem próbálnak beilleszkedni, és meglepödnek, ha a "nyugatiak" nem akarnak magyar módon élni, magyarul beszélni velük, ezért elszigetelödtek.

Aki tényleg normálisan beszélik a nyelvet, képesen normálisan úgy viselkedni, mint az itteniek, azoknak eszébe sem jut visszaköltözni MO-ra.

2023. júl. 6. 15:42
 4/12 anonim ***** válasza:
94%

Hát azért a kivándorlók száma elég meredeken emelkedik, szóval majd kíváncsi vagyok, amikor az ukrajnai háború hatásaitól megtisztított adatokat látunk. Vagyis, ha a háború végével a magyar állampolgársággal rendelkező magyarok visszamennek az otthonukba, akkor hogy fognak mutatni a számok.

[link]

2023. júl. 6. 15:47
 5/12 anonim ***** válasza:
94%
1, 10 éve élek kint, és 3 éve jött egy 5let, hogy átvesszük a családi házat otthon, felújitjuk és home office-ba hazaköltözünk, na már a felújjitással megbuktunk, mert cask a nyilászárók cseréje kb a 4x-ese lett az eredeti árnak, mire oda jutottunk, hogy kezdjük el, a szakembereket, akik kicserélték volna, meg nem is mondom, hogy mit mondtak, mennyit kell rá várni és ez csak a nyilászáró csere volt, festést kellett volna, tetőt rendbe hozni mellé és a beltért is átalakitani. Aztán, ahogy jött a covid, a háború és egyre távolodott el az ország a valóságtól, meg a tavalyi választási sokk után dobtuk az egészet és inkább maradunk. Baromi szr 3 év volt, majdnem ráment a házasságom, de nem bántam meg, hogy nem mentünk haza, főleg annak fényében, ami ma van otthon. Én se ismerek senkit, aki hazaköltözött volna, pedig az én 30+-os generációm nagyon nagy része -sulitársak, munkatársak, barátok- már külföldön vannak.
2023. júl. 6. 15:58
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Tízezrével vissza, százezrével ki. Micsoda öröm...
2023. júl. 6. 16:22
 7/12 anonim ***** válasza:
92%
A cikkben szereplő szám nem feltétlen a kivándorlókra vonatkozik, a legtöbbjük egyszerű vendégmunkás aki alapból csak egy-két évre ment ki.
2023. júl. 6. 16:24
 8/12 Demion ***** válasza:
90%

Kérdező, látod a grafikont a linkedben? 26.500 kivándorló, 21.900 visszatelepülő volt tavaly. Az mínusz 4600 fő. Egy nagyobb falunyi lakossal lettünk kevesebben egy év alatt, és ebben még nincs benne a születési és halálozási szám, ami szintén negatív.

Legalább azt a hírt tudd értelmezni, amit te magad linkelsz be.

2023. júl. 6. 16:29
 9/12 anonim ***** válasza:
94%

Én azzal magyaráznám, hogy ezt is úgy számolják mint az ukrán menekülteket, akikből naponta jön 10 ezer.

Aztán este 9500 hazamegy, mert csak ingázó vendégmunkás.

2023. júl. 6. 16:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A cikkben is ott szerepel: "minimum 12 hónapot"

Magyarán ha több mint egy éve kint vagy bármilyen célból bele számolnak.

2023. júl. 6. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!