Tízezrével költöznek haza a kivándorolt magyarok. Na, ehhez mit szólsz?
Megint többen települtek vissza Magyarországra, mint ahányan elmennek. Egyre több külföldi is Magyarországot választja. [link]
Mi lehet a magyarázat?
1 - a nyugat hanyatlik. Már nem olyan jó + itt sem olyan rossz?
2 - valami más?
Külföldön élö magyar vagyok, nincs egyetlen itt élö ismerösöm sem, aki visszaköltözött volna vagy tervezné.
Szerintem a "visszaköltözök" azok, akik eleve nem akartak itt élni, csak pénzt gyüjteni és eleve úgy tervezték, hogy utána MO-on élnek. A másik ok meg az lehet, sokan nem tanulják meg a nyelvet, nem próbálnak beilleszkedni, és meglepödnek, ha a "nyugatiak" nem akarnak magyar módon élni, magyarul beszélni velük, ezért elszigetelödtek.
Aki tényleg normálisan beszélik a nyelvet, képesen normálisan úgy viselkedni, mint az itteniek, azoknak eszébe sem jut visszaköltözni MO-ra.
Hát azért a kivándorlók száma elég meredeken emelkedik, szóval majd kíváncsi vagyok, amikor az ukrajnai háború hatásaitól megtisztított adatokat látunk. Vagyis, ha a háború végével a magyar állampolgársággal rendelkező magyarok visszamennek az otthonukba, akkor hogy fognak mutatni a számok.
Kérdező, látod a grafikont a linkedben? 26.500 kivándorló, 21.900 visszatelepülő volt tavaly. Az mínusz 4600 fő. Egy nagyobb falunyi lakossal lettünk kevesebben egy év alatt, és ebben még nincs benne a születési és halálozási szám, ami szintén negatív.
Legalább azt a hírt tudd értelmezni, amit te magad linkelsz be.
Én azzal magyaráznám, hogy ezt is úgy számolják mint az ukrán menekülteket, akikből naponta jön 10 ezer.
Aztán este 9500 hazamegy, mert csak ingázó vendégmunkás.
A cikkben is ott szerepel: "minimum 12 hónapot"
Magyarán ha több mint egy éve kint vagy bármilyen célból bele számolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!