Mit szóltok a státusztörvény elfogadásához? Hogyan tovább? Mihez kezdtek, mit léptek most, erre?
Én sem vártam tőled mást mint személyeskedést.
...de sebaj.
Erről meg majd a tanárok döntenek.
Nem ajánlok fogadást. A magyar jellemzően opportunista
"ebben egy csomó konkrétum is van, ami teljesen vállalható"
És egy csomó mindent ki is hagy a cikk, akár a múlttal kapcsolatban, hogy itt miért problémás valami, akár a törvénnyel kapcsolatban.
Pl. tudod miért volt problémás a korábbi évek 10-20%-os emelései? Mert a 2014-es pedagógusi bértáblát vette alapul. Így ha te 2018-ban pedagógusként 300 ezer bruttót kerestél, akkor az emelés után nem 330 ezret kerestél, hanem megnézték a 2014-es összeget - mondjuk - 140 ezer 10%-át vették és kaptál 314 ezret.
Ennek fényében, amikor olyat írnak a cikkben 32%-os szakmai ágazati pótlék, akkor baromi nem mindegy, hogy mi az alap, mert vállalhatóak a 2014-as számokkal, csak szart sem fog érni, amikor 20%-os infláció van.
Ahogy a cikk elfelejt arról beszélni, hogy a tanárokat mostantól ide-oda lehet küldözgetni, mint valami katonát. Hogy sokkal többet helyettesíthet, vagy hogy a tanév egy hónappal meghosszabbítható.
Tehát nagyon szépen hangzik, hogy 24 óránál nem lehet több tanórájuk, csak nem ez lesz a helyzet, amikor a napvégén sokkal többet kell tanítani helyettesítés miatt.
"szelektív módon nem akarod meglátni"
A cikk maga szelektív módon írodott, szóval erre hivatkozni elég szánalmas.
Ha én hozok egy törvényt, hogy meg 10-szerezem a fizetésed és adok neked egy kastélyt, de előtte fejbelőlek, akkor tök mindegy, hogy az első 2 pont nagyon csábító és nagyon jó, de a fejbelővés még mindig elég rossz ahhoz, hogy ne érdekeljen, hogy mennyit keresel.
Nos, ezen analógia mentén érdemes vizsgálni a jelenlegi törvény pozitívumait.
"Szerintem már döntöttek, 90 százalék marad minimum."
Persze, mert a felük nyugdíj közelben van, ez el lett mondva.
A másik felüknek meg nincs esélye más területen.
Csak itt igazából a kérdés az az, hogy milyen oktatást szeretnénk, ahol minden a tesi tanár tanít, vagyis nulla tudása lesz a diákoknak reáltárgyakból, vagy normális oktatást.
Jelenleg pontosabb leírása az oktatási intézményeinknak a gyermekmegőrző, mint az iskola.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!