Az én gyerekeim túl vannak diplomán mindenen, szóval én kívülálló vagyok a kérdésben, de azt tudom, hogy ha lepattantunk volna az iskolaajtóról amikor még suliba jártak, mert az alkalmatlan kormány kikényszerítette volna, és kiegyenesítettem volna a kaszát, meg vasvillát ragadtam volna...és nem a tanárok ellen.
2023. júl. 4. 13:15
22/41 anonim válasza:
Én amúgy nem értem, aki azt gondolja, hogy a tanárok baja a maguk baja, azok semmi gazdaságtant nem tanultak eddig? Ha nincs normális közoktatás, nem lesznek tanult emberek, tehát az egész országban semmi innováció nem lesz, csak még több akksigyár. Ahhoz tanult emberek kellenek, hogy fejlődjön egy ország és főleg a gazdasága, tehát ez igenis mindenkit érint.
2023. júl. 4. 13:17
23/41 anonim válasza:
22: Nem feltetlen. Szakmunkasok kellenek inkabb sem mint diplomások.
2023. júl. 4. 13:30
24/41 anonim válasza:
23, ez a te évleményed.
De valós konkrét bizonyítékok vannak arra nézve, hogy az oktatás fejlődése növeli az ország GDBPjét is.
Ez egyszerűen tény. Eltérhet ettől a véleményed, de attól még tény marad.
2023. júl. 4. 13:35
25/41 anonim válasza:
24: Nem a diplomasból van hiány hanem az asztalosból, villanyszerelőből, festőből, burkoloból...stb. Aki ilyen szakmát választ itthon az milliókat kereshet.
2023. júl. 4. 13:48
26/41 anonim válasza:
25 és... ez hogy jön ide?
OKTATÁSról van szó. Ez nem a diplomások gyártását jelenti, hanem azt, hogy van ki tanítson és legyen megfelelő képzés.
A pedagógus tanítja azt is, akiből asztalos lesz és azt is, akiből gépészmérnök.
ha nincs pedagógus, egyikből sem lesz jól képzett szakember.
2023. júl. 4. 13:52
27/41 A kérdező kommentje:
#25: Te tényleg nem tudsz rendszerben gondolkodni. Ha nincs megfelelő oktatás, akkor nincs megfelelő képzettség, ha ez nincs meg, akkor nincs megfelelő gazdasági teljesítmény és nem lesz ki kifizesse a milliós összegeket a szakmunkásoknak sem.
2023. júl. 4. 13:54
28/41 anonim válasza:
26: a szakmunkasokat nem pedagógusok oktatják, hanem ugyanúgy szakik.
2023. júl. 4. 13:56
29/41 anonim válasza:
Nem, a szakmunkasoknak a szkmai tárgyak egy részéből a gyakorlatot a szaktanarok mellett a szakmabeliek is oktatják. Nem az asztalosoktol tanulnak írni, ilvasni vagy matematikát a szakmunkasok. Márpedig nem akarsz olyan asztalossal dolgoztani, aki nem tud osszeadni, vagy ismeretlen fogalom neki a geometria.
2023. júl. 4. 14:01
30/41 anonim válasza:
29. Az a baj, hogy ez a világkép sose lesz. Mert mindig lesz tanár és pedagógus is. Párom óvónő. A megyébe nem talal munkát, mert annyira telített a szakma. Szóval teljes baromság, hogy hiány van. Egy ismerősöm tanítóit végzett és ő sem talál a közelben állást mert nincs üresedés. Lehet egy két helyen van probléma, de az átlagra nem mondható el. Nem feltétlen igaz amit a telexen vagy indexen írnak. Nem csak az m1 és origo ferdít és nem csak Budapest létezik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!