Hogy is van ez a reaálbér és gazdasági növekedés és, hogy nincs válság Magyarországon?
10, a cikkben pont az ellenkezője van annak, amit leirtál, pont arról szól a cikk, hogy mennyire esett vissza a fogyasztás, amit még maga Nagy Márton is elismert, ő úgy fogalmazott, hogy fogyasztási sokkban van az ország.
Nem ennyi, nagyon nem ennyi.
11# maradjunk annyiban, hogy rálátásom van, volt az ÁFA bevételekre...
Tavaly rekordot döntött minden szempontból.
Ennek két fő tényezője volt, az egyik, ahogy írtam, a 30-40 százalékos inflációval emelkedett árak áfa vonzata, a másik,hogy egyáltalán nem volt akkora fogyasztás csökkenés, mint amít az infláció miatt vártak.
Ezek is tények.
Nézd meg, hogy hány vállalkozás ment tönkre a nagy válság idején?....
Idézet a cikkből:
Ez azt vetíti előre, hogy az év végén is százmilliárdokra tehető áfabevétel hiányozhat a büdzséből, ami a költségvetési hiányt növelheti.
15# egy nagy baj van.
Amit írtam azzal NEM cáfolom Nagy Mártont, mint ahogy alezba mostani nyilatkozat sem cáfolja, amít leírtam.
A tavaly berobbant inflációval átmenetileg értelemszerűen megugrott az ÁFA-bevétel is, az igazán riasztó az, hogy úgy tűnik ezt már sikerült elhegedülni, és most, hogy az emberek pénze elfogyott és beroskad a fogyasztás, így már persze, hogy az ÁFA-bevétel is beszakad. Tankönyvileg most kéne élővenni a tavalyi extra ÁFA-bevételt, csak hát úgy látszik az már elment egyebekre..
Ha az ÁFA-bevételek alakulásának ezt a lefutását valaki legkésőbb tavaly év végén a költségvetési tervezésnél nem látta előre, az vagy nagyon dilettáns, vagy nagyon beszari, hogy nem merte a realitásokkal szembesíteni a magyar cáratyuskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!