Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha kiderül, hogy a magyar...

Ha kiderül, hogy a magyar ellenzék pártfinanszirozása hazaárulás és a magyar biróság, hazaárulásnak titulálná ezt a tevékenységet, az azt jelentené, hogy ellenzéki szavazóként is hazaárulást követnék el?

Figyelt kérdés

2023. júl. 2. 07:07
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
13, azért mert én vagyok a kérdező, ha kérdést akarsz kiirni, irj.
2023. júl. 2. 07:42
 12/24 A kérdező kommentje:
14, ha kiváncsi vagy rá, irj ki egy kérdést.
2023. júl. 2. 07:45
 13/24 anonim ***** válasza:
72%

Jelentősen túllépve a megengedett 1,177 milliárd forintos plafont, 1,427 milliárd forintot költöttek csak a kormánypártok közterületen elhelyezett politikai üzeneteket terjesztő plakátokra, derül ki három civil szervezet közös gyorsjelentéséből. Ha ehhez hozzávesszük a magyar kormány által kihelyezett és “lakossági tájékoztatásnak” álcázott, valamint a közpénzekkel bő egy évtizede hizlalt Civil Összefogás Fórum (CÖF) hirdetéseit, a kormánypárti üzeneteket terjesztő plakátok márciusi összköltsége túllépi a 3 milliárd forintot.

A törvényi előírások alapján az egész választási kampányban, tehát 2022. február 12. -i (ez volt a kampánystart napja) és az április 3-i választás között összesen 1,177 milliárd forintot költhet el egy-egy párt valamennyi kampányeszközre. Ehhez képest a Fidesz pártként márciusban csak a közterületi hirdetésekre 1,4 milliárd forintot fordított. A Fidesz márciusi plakátkampánya tehát a három civil szervezet vélekedése szerint törvényileg védhetetlen – a CÖF és a kormánypropaganda Fideszt segítő költéseinek a hozzászámítása nélkül is.

2023. júl. 2. 07:46
 14/24 A kérdező kommentje:
Továbbra is várom a kérdésre a választ, ha hazaárulónak minősitenek egy politikust, a rá szavazók is hazaárulóvá válnak-e és végződhet-e ez állampolgárságtól való megfosztással?
2023. júl. 2. 07:53
 15/24 anonim ***** válasza:
Nem.
2023. júl. 2. 07:57
 16/24 anonim ***** válasza:

#5 "Amugy a Márky Zay féle külföldi támogatásoknál nem a támogatás ténye vizsgálandó. Engem imnkább az érdekelne mire ment el az az 1-2 milliárd forint..."

Ezt könnyen megnézheted Márki-Zay Péter oldalán. Ott van kint a teljes elszámolás róla már közel egy éve. Azóta már a titkosszolgálat is leellenőrizte - úgy tudom kétszer is - , és ők is pontosan ugyanezt hozták ki.

2023. júl. 2. 08:08
 17/24 A kérdező kommentje:
19, de az én felhatalmazásommal végezheti a tevékenységét és mi van akkor, ha továbbra is rá szavazok?
2023. júl. 2. 08:10
 18/24 anonim ***** válasza:
Akkor be fogják tiltani ezeknek a pártoknak a működését, és megérkezünk a nyílt diktatúrába.
2023. júl. 2. 08:17
 19/24 anonim ***** válasza:
Ha nem tudtál róla, hogy hazaáruló, akkor semmiképpen nem vagy hazaáruló, mivel jóhiszeműen szavaztál rá. De amennyiben te tudod, hogy ők hazaárulók és mégis rájuk szavazol, akkor joggal felmerül, hogy bűnsegéd vagy a hazaárulásban.
2023. júl. 2. 08:21
 20/24 anonim ***** válasza:

Ha hazaárulásért elítélték, akkor nem tudsz többé rájuk szavazni.

Ha nem ítélték el, akkor nem kell feltételezned, nem a te felelősséged.

2023. júl. 2. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!