"Béremelés lenne, de árakat nem emelnék" :DDD
Egyszerű ám az élet (meg a kéredző gondolkodása)! Már csak azt kellene mindezt miből finanszíroznák? Majd több pénzt fognak nyomtatni? :DD
Béremelést nem az állam ad, hanem a munkáltató, ha profitja van és pénzt termlesz a cégnek. Az állam csak minimálbért tud emelni, vagy a béreket sújtó adókat tudja csökkenteni. Az árakat szintén nem az állam csökkenti vagy emeli, hanem az eladók, aszerint hogy melyik terméket milyen áron tudják beszerezni és mekkora rájuk a kereslet.
A DK ezt a két dolgot csak akkor tudná megvalósítani ha kommunista mintára mindent államosítana és sajátkezűleg szabná meg a fizetéseket és árakat. Ez a rendszer mint ahogy már láttuk, nem fenntartható, mert a gazdaság nem elég rugalmas, ráadásul brutális mennyiségű pénz és menedzselés kell hozzá.
Bőven elég hogy a fidesz rángat vissza a kommunizmusba, nem kell hogy a DK még lökjön is rajtunk egyet. Vannak értelmesebb alternatívák is.
Szintén úgy vagyok vele, mint #9. Egyikre sem.
Fasisztákra (Mi Hazánk), hazaárulókra, hazug, gerinctelen alakokra, akiknek 3 őszinte szavuk nincs (Fidesz, DK, Jobbik), agyhalott, tutyimutyi hülyékre (Momentum, Együtt-PM) nem vagyok hajlandó szavazni, és viccpártokra (Kétfarkúék, Gattyánék, Gődényék) sem.
Amúgy 2010-ben voltam szavazni utoljára, utána hamar rájöttem, hogy Orbánék ott folytatják, ahol Gyurcsányék abbahagyták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!