Mi most a hivatalos narratíva az oroszbarát úgynevezett "jobboldalon"? Mivel magyarázzák éppen az oroszok bizonyítványát a Fideszesek?
Túlzsúfolt időszakban lévén, sok elfoglaltságom miatt nem volt időm megnézni az M1 "híradót", sem fideszes kommenteket olvasgatni, ezért nem tudom, most mi a helyzet éppen a magyar "jobboldalon" a Wagner-csoport puccskísérlete kapcsán.
Megszokhattuk, hogy a "rubeljobboldal" ilyen esetekben mindig megmagyarázza a jónépnek, hogy valójában minden orosz vereség győzelem, putyin sohasem volt még ennyire erős, oroszország még sosem volt egységesebb, teljes egyetértésben, mindent előre tervezetten, soha nem látott magabiztossággal és nemzeti egységben vágtat oroszország a totális győzelem felé (miközben a Nyugat csak hanyatlik, hanyatlik, hanyatlik, már vagy százötven éve).
Szeretem a sci-fit, az emberi fantázia végtelen teremtőerejét, ezért külön élvezem azt a párhuzamos, fiktív valóságot megismerni, amelyben a fideszesek és más ruszofil "jobboldaliak" élnek, Európa közepén.
Szóval csak az érdekel, mi most a "rubeljobboldali" narratíva? Hogyan magyarázzák meg, hogy a Prigozsin-féle puccskísérlet tulajdonképpen jót tesz putyinnak, soha nem látott egységet és erőt mutat az orosz oldalon, illetve csöppet sem kínos vagy ártalmas az oroszoknak, hogy saját zsoldosaik saját katonáikkal harcoltak, 200 kilométerre megközelítették moszkvát és kiderült, milyen mély ellentétek vannak a különböző hadurak és a hivatalos hadvezetés között?
Mi most a kötelező verzió a jobboldalon: miért is volt ez fantasztikusan jó és hasznos putyinnak és miért vitte sokkal közelebb a totális győzelemhez oroszországot Ukrajna és a "hanyatló Nyugat" fölött?
Érdekel, épp mi az aktuális propagandaverzió a történtekről? Előre is köszönöm a válaszokat!
9
8-as hozzászóló voltam, elismerésem, hogy külhoni magyarként ennyire képben vagy az itteni helyzettel.
10
"Itt sokan azt mondják, nem jó a fidesz de az ellenzék még rosszabb.
Ez buta önigazolás és önámítás, akik így gondolják mind fideszesek csak nem akarnak h*lyének tűnni.
Ha van egy alkoholista, dohányos, drogos, szerencsejátékfüggő férjem, aki nap mint nap megaláz mások előtt, kisemmiz, már rég undorodom tőle, mint férfi is de azért muszáj kielégítenem mert még el is ver, nem fogok azon aggodalmaskodni, hogy aki kimentene tőle, az nem az ideálom, a minden téren 10/10, ha csak kicsit jobb, kisebb problémát kell később megoldani.
De ezt aki valóban látja mi a helyzet érti is és rászavazna akár 199 börtönből frissen szabadult tolvajra is, mert még azok is több tisztelettel viszonyulnának a magyarokhoz, az országhoz, mint ezek."
Szóval nehogy már egy velejéig korrupt erkölcstelen hazug hazaárulókat felváltani kérdés legyen kire. A mi hazánk a legalja a pártok közül, de arra is bármikor.
#11 nem vagyok fideszes, és nem is szavaztam rájuk (már második alkalommal senkire).
Elhiszem, hogy kényelmesebb a tudat, hogy rajtatok, ellenzékieken kívül mindenki hülye, mert M1 média meg butavidékiparasztok, de a valóság az, hogy senki nem kíváncsi a tehetetlen és tartalmatlan Orbánozásotokra, amin túlmenően semmit nem tudtok nyújtani. Nem áll mögöttetek semmilyen társadalmi réteg, csak az orbángyűlölő fanatikus kisember, aki inkább szívna újra egy katasztrofális gyurcsányi gazdaságpolitika alatt, minthogy még egy másodpercig lássa Orbánt hatalmon. Ezt hívják beszűkült érzelemvilágnak és fanatikus gondolkodásnak.
Majd ha jobbat is fel tudtok mutatni, mint az LMBTQ-jogok majmolása, akkor lesz mögöttetek szavazóbázis is. Addig pedig felmosnak veletek minden 4-ik évben.
13
Nem vagy fideszes de felmondod szóról szóra a mantrát :DDD
"egy katasztrofális gyurcsányi gazdaságpolitika alatt"
"Addig pedig felmosnak veletek minden 4-ik évben."
Mondom én nem akarsz hülyének tűnni ezért mondod hogy nem vagy fideszes. Dehogynem, süt rólad az M1 meg a Megafon :D
2009-ben építkeztünk, 140-180ezer között mozgott a családi ház kulcsrakész ára. Most a 4szerese. A minimálbár meg nőtt 90ezerrel 13év alatt. Bravó, csodálatos eredmény, a kenyér meg 1000Ft felett és az infláció 3x akora mint az EU-ban. Hát ez aztán a NEM katasztrófális gazdaságpolitika eredménye. Ráadásul az egész EU legutáltabb nemzete leszünk a háború után gyilkos diktátorok utáni rajongás miatt.
Hát igen, a fidesz 17 éve de lesz az még 28 is a legsötétebb szakaszként vonul majd be a történelembe. Ne adja az ég hogy kitegyenek az EU-ból vagy a NATO-ból. Bár utóbbi esetben könnyen jártatja a pofáját, ha Ukrajna is belép előbb utóbb. Esküszöm hagynék egy folyosót az Oroszoknak, hogy határosak legyenek velünk. Megtudná ez a gerinctelen patkány vezetés meg az ostoba hívek, milyen lenne az orosz föderációba tartozni. Azért nem értékeli az ostoba magyar a szabadságát, mert nem kivívta, hanem kivívták nekünk, igen, a csúnya rossz USA. Ez az ostoba nép volt a legvidámabb barakk, tudtak örülni az elnyomásnak is :DDD
"hanem ÉN MAGAM HATÁRON TÚLI MAGYAR VAGYOK!!!"
Van ennek az oldalnak egy olyan furcsa tulajdonsága, hogy bármit lehet írni, mert úgysem tudja senki ellenőrizni.
"soha, egyetlen választáson sem szavaztam magyarországi politikai pártra"
Miért nem tudom én ezt elhinni?
"Értem én, hogy bele akarsz tolni valami "Gyurcsány"-mázas ellenzéki hazugságkategóriába"
Én nem akarlak beletolni semmibe, csak abba, hogy gondolkodj néha. Még csak azt sem mondom, hogy hazudik az ellenzékünk. Annyit mondok, hogy ők a háború folytatása mellett érvelnek, ami Ukrajna gyengítését, rombolását jelenti.
"Az igazság az, hogy rongy, nemzetáruló sz@r banda az egész istenített kormányod!"
Nincs istenített kormányom. Legalább annyi mindenben ellenzem a tevékenységüket, mint amiben egyet értek velük.
"És a színtiszta igazság az, hogy én magam HATÁRON TÚLI MAGYAR VAGYOK!"
Attól, hogy leírod kétszer, még nem lesz hihetőbb. Sőt...
"Ti nemcsak Európát árultátok el"
Európát azok árulják el, akik hajlandóak az EU-Parlamentben amerikai érdekek mentén tönkreverni Európát.
"TI ELÁRULTÁTOK A KÁRPÁTALJAI MAGYARSÁGOT!"
A Kárpátaljai magyarság egy bizonyos része Magyarországon van biztonságos körülmények között. Itt dolgoznak, a gyermekeik itt járnak iskolába, itt élik a mindennapjaikat. Nincs kevesebb lehetőségük, mint a többi embernek Magyarországon. Szerintem ez nem árulás, hanem védelem.
Árulásnak azt nevezem, aki szerint a kárpátaljai magyaroknak meg kellene halni Ukrajnáért. Nem jókedvükből harcolnak, akik harcolnak, hanem kényszerből, mert mondjuk erőszakkal elhurcolták őket az utcáról. Eszük ágában nincs Ukrajnáért meghalni.
"SOKKAL DURVÁBB ELNYOMÁSBAN VOLT RÉSZÜNK, MINT AZ UKRÁN NYELVTÖRVÉNY!!!!!!"
Nem hiszem, hogy megállt volna a nyelvtörvénynél az ukrán vezetés, ha nem jön közbe a háború. Egyébként sem a törvénynél kezdődik a baj, hanem a magyarokhoz való viszonyulásban. Ebben nincs különbség Zelenszkij és Ceausescu között.
"Ma értelmes, igaz magyar ember nem állíthatja azt, hogy az ukrán nyelvtörvény hatálya alatt rosszabb élete volt a kárpátaljai magyarságnak mint HÁBORÚBAN"
Rajtad kívül ez senkiben nem merült fel.
"AZ ÚGYNEVEZETT "ANYAORSZÁG" (ilyen anyát egy veszett rühes kutyának se kívánnék!!!) pedig az ellenségeikkel barátkozik!!!"
Még mindig nem mondtad el, hogy ez miben nyilvánul meg. Várom a továbbra is a válaszodat.
"Nincs undorítóbb, hányingerkeltőbb dolog, mint amikor azzal nyugtatjátok a saját, rohadó lelketeket (vagy azt, ami annak a helyén maradt), mint hogy ÉRDEMES VOLT meghalnia putyin háborújában minden kárpátaljai magyar katonának"
Kérdező, én azt szeretném, ha nem halna meg egyetlen ember sem ebben a háborúban, függetlenül attól, hogy milyen származású. Én amellett szavazok, hogy ez a háború ne folytatódjon, ne haljon meg több ukrán, ne haljon meg több magyar, ne haljon meg több orosz. Ezt egyetlen módon lehet elérni: tűzszünettel, béketárgyalással. Te nem szeretnél sem tűzszünetet, sem béketárgyalást, hanem a háború folytatását, ami természetesen emberéletek tömegével jár, köztük kárpátaljai magyarokéval is. Akkor meg mit papolsz itt nekem az ő védelmükről? Döntsd el, hogy őket véded vagy a háborút. A kettő együtt nem megy.
"hogy jobb ma a kárpátaljai magyarságnak szenvedni, kényszersorozással szembenézni, meghalni, menekülni, elhagyni ősei földjét, mint szembenézni egy BÁRMIKOR VISSZAVONHATÓ nyelvtörvény okozta diszkriminációval"
Megint csak azt tudom mondani, hogy rajtad kívül senkiben nem merült fel ez a baromság.
"Megmagyaráznátok, miért is jogos a mi halálunk, elüldöztetésünk, nyomorunk - hiszen putyin megbünteti a románokat Trianonért!"
Ne haragudj meg, de neked tényleg elmentek otthonról.
"Hiszen Kirill pátriárka megmentése nemzeti érdek volt, nem igaz"
Nem. Engem teljesen hidegen hagy Kirill. Engem az érdekel, hogy ne haljon meg több ember ebben az öldöklésben. Felőlem akár fel is nyársalhatják Kirillt, legalább lesz egy izgalmas sztori a törikönyvekben.
"a kérdés továbbra sem erről szólt, hanem az éppen aktuális scuience-fiction-hazugságról"
Bocsánat, miről?
Eleve nem kérdeztél semmit. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit mondanak a Fideszes médiában, akkor ugyanúgy beírod a Google-be a nevüket, mint ahogy beírtad a gyakorikerdesek.hu-t, és szépen megnézed. Azért jöttél ide, hogy mocsokolódj. Ez sikerült is. Ha van még benned indulat, nyugodtan add ki magadból, aztán haladok én is a dolgomra.
15
Olyan szinten vagy ostoba, mint a 9 éves gyerek, aki szentül hiszi, ha ad a haverjának 1000ftot, duplán kapja vissza másnap, mert megforgatja neki. És a szülőnek sem hisz ha figyelmezteti.
De a gyerek abban a korban van, amikor ez normális.
Te fidiota sajnos nem.
#13: arról, hogy neked "fideszes mantra" minden ellenzéki kritika, nem én tehetek, hanem a szüleid, mert ennyi értelmet örökítettek tovább.
Továbbá nem tudom, hallottál-e a piacgazdaság fogalmáról. Nem, én sem örülök, hogy ennyit nőttek az ingatlanárak, de a helyzet az, hogy azért ennyi, mert még mindig meg tudjuk fizetni. Lehet, hogy nem te, de a szerencsétlen anyagi helyzetedért ne mindig a társadalom meg a vezetés legyen a hibás. Dolgozni is lehet, tanulni, fejlődni, senki nem akadályoz, csak egyedül a beszűkült, sült galambot váró gondolkodásod. Ingatlant venni sosem volt könnyű, átlagember mindig egy életen dolgozott érte. Ha a fizetésed meg nem nőtt négyszeresére 2009 óta, az csak a te életképtelenségedet mutatja.
17
Akkor itt az országban nagyon sok az életképtelen, beleértve a fideszesek közét. A gondolkodók többsége elérte a 4x bért, külföldön.
Ki tudja megfizetni a 70 millát? És miből, az átlagbérből, 1000ft-os kenyér ár mellett? Sötét középkorban voltak ennyire buták az emberek és megvezetve.
#18 érdekes, én is elértem 2009 óta (14 év alatt könyörgöm) a négyszeres "bérnövekedést" és nem kellett hozzá külföldre mennem. Az igaz, hogy a fusijaim nagy része mind külföldről jön be (gépen dolgozom távmunkában), de az itthon bejelentett alkalmazotti béremből sem halok éhen.
70 millát nem kell megfizetned. Te tényleg nagyon álomvilágban élsz, tipikus ellenzéki. Felveszel hitelt, ki többet, ki kevesebbet és megvan az ingatlan. A bankokról nekem megvan a magam véleménye mint olyan szervekről, amik semmit nem adnak a közösbe csak kivesznek onnan, de ezt ma más sajnos mindenki így csinálja. Ha szerinted az a normális, hogy zsebből kiteszed a 70 millát, akkor te tényleg igazi NER-alapanyag vagy, nem is értem az orbánozást. De szerintem még a sötét középkorba se lennél jó, mert ott sem volt ingyen a lakhatás.
19
Esküszöm IQ 90 értékhez kötném a szavazást, alatta csak szimpátia szavazás lehetne.
Te féleszű, nyilván a 20 millát sem egyben tették le az emberek, ahogy a 70-et sem. De nem mindegy, hogy a jövedelmedből mennyit visz el és hány évig.
Amúgy a java nem kap még 30 milla hitelt sem egy bruttó 350ezres fizura, ami sok esetben még a jó fizu itt magyarban. Sokan keresnek alatta itt vidéken.
Mindegy, nem érdemelsz egy szót sem, az eddigiek is pocsékba mentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!