Mindent összevetve Gyurcsány vagy Orbán volt a jobb?
Én nem hiszem, hogy létezik bármiféle összehasonlítás, ami ezt hitelesen meg tudja mérni.
Még talán az lenne a leghitelesebb mutató, hogy mindkettőt hozzámérjük a saját korszakában vett régiós átlaghoz - hogyan állt az akkori lengyelekhez, szlovákokhoz, románokhoz, stb képest. De még ez sem abszolút fair, mert pl Gyurcsánynak volt egy kőkemény, populista ellenzéke, ami Orbánnak nincs.
4, államadóság, forintárfolyam, infláció, gazdasági adatok.
Pontosan össze lehet hasonlitani a két korszak hitelességét.
Gyurcsány jobb volt.
A magyar emberek elhülyítése ... propagandával, az oktatás tönkretételével - szerintem - mindennél nagyobb bűn.
(kipcsak, türk, orosz gyűlölet/imádat, liberális/illiberális, ...)
"Pontosan össze lehet hasonlitani a két korszak hitelességét."
Nem, mert nem ugyanaz a környezet. Évekig hallgattam például, hogy most mennyivel jobban élünk, mint Gyurcsány idején. Csak közben ennek semmi köze nem volt Orbánhoz, az egész világnak jól ment akkor a szekér.
Még egy II. András tevékenységén is vitatkoznak mind a mai napog, hogy tékozló volt, vagy reformer, pedig azóta eltelt már egy kis idő.
Igazából nincs különbség.
Mert az egész, amit ma látunk, egy folyamat része, amit 70 éve gyakorolnak a hatalmon lévők.
Eleve már az oktatást is úgy alkották meg 70 éve, hogy szolgalelkű embereket neveljenek.
1956-ban még volt:
- ideologiailag,
- vilagtortenelmileg,
- testileg,
- lelkileg,
- fegyveres eszközöket tekintve is magasan képzett értelmiség, akiket segített a parasztság (ennivalóval stb.), ezért is sikerült eltakarítani a hatalmon lévő csőcselék ezt.
Csak az orosz segítséggel tudták visszaszerezni a hatalmat.
Utána az Orosz-bérenc Kádár János leépítette a népet erkölcsileg, szakmailag, lelkileg stb.
Ezt a szellemiséget vitték tovább 1989 után, napjainkban is.
Csak most már nincs ideologiailag, történelmileg, biztonsagtudomanyilag, dontestudomanyilag, erkölcsileg stb. képzett értelmiség.
Napjaink parasztságanak sincsenek már értékvezérelt igényei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!