Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz ezt tudta elérni 13 év...

Fidesz ezt tudta elérni 13 év 2/3-os kormányzással, abból 3 év rendeleti kormányzással, higy utolsó elöttiek vagyunk életszinvonalba az EU-ban?

Figyelt kérdés
Fidesz ujra es ujra bizonyitja, hogy alkalmatlan?

2023. jún. 22. 19:48
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
75%

10) Hát én ránéztem erre a HDI-re, hátelég érdekes dolgokat állít.

Írországban jobb lenne az életszínvonal, mint Hollandiában, Belgiumban, Németországban vagy FranciaországbaN

2023. jún. 22. 20:17
 12/31 anonim ***** válasza:
64%
Igen többfajta statisztika van, szerintem nem érdemes ebbe a témában belemrülni. A gyakorlatban szerinzem legjobb esetben kb ugyanolyan Romániában az életszínvonal,mint Magyaroszágon. (persze nehét megmondani, mert,hogy mit veszünk figyelembe mélyszegénység, átlagjövedelem, infratstutúra stb) De akkora különbség nincs a két ország között, lehet,hogy van olyan staisztikába, amiben Románia előbb van, de nem akkora akkro se a különbség, mind ahogy sokan előaddják.Kb ez olyan, mintha összehaosnlítjuk Ausztriát meg Németországban. A legtöbbfajta stataisztikában Németország egy kakas lépésnyit előre van, bár van 1-2 dolog amibenAusztria van előbbre kakslépésre. De azért, mert a legtöbb staisztikában Németország előbbre van, következik, hogy Ausztria Németország után van életszínvonalban? Mert a gyakorlatban hiába dobálózunk mindenfajat staisztikákkal, alig van különbség a két ország között, szerintem ez így van Magyaország meg Románia között is.
2023. jún. 22. 20:29
 13/31 anonim ***** válasza:
26%
Ezt, és ehhez a nép asszisztálása is fontos volt, és még lesz fontos vagy 30 évig.
2023. jún. 22. 20:43
 14/31 anonim ***** válasza:
39%

Alapvetően szerintem jobb is. Ha megnézed az átlag fizetést az árakhoz képest, azaz mennyit lehet félretenni, akkor sokszor Írország megelőzi a többit. Belgium meg Franciaországnál meg nyilván messze sokkal jobb.

Viszont Írország kicsi, így ott kevesebb a munkalehetőség. Ezt viszont a HDI index nem mutatja. De alapvetően igaza van a #12-esnek.

Viszont szerintem ha megnézzük Románia szegény részeit, hogy mekkora arányát teszik ki Romániának, illetve Magyarországot, akkor talán kicsivel előrébb járunk. Meg azt se feledjük, hogy ott van Ausztria a szomszédban, míg Romániából nemigen lehet átingázni több ezer eurós fizetésekért a szomszédba.

Illetve Romániának meg mindig nagyobb százalékát teszik ki a perui indiánok, és ez is rengeteget húz le az életszínvonalon (bár ezt Magyarország jelenlegi kormánya igyekszik megelőzni).

Szóval szerintem, pontosabban mondva az adatokból nézve eléggé biztos, hogy Románia és Bulgária (még) alattunk van.

Azonban egy dolog fix: Horvátország beelőzött minket az elmúlt pár évben. 4-5+ éve még Magyarország Horvátország előtt volt. De az elmúlt 1-2 év óta már kijelenthető, hogy előttünk járnak.

(Szlovákia, Szlovénia, Litvánia, Lettország meg mindig is előttünk járt, bár utóbbi szintén kicsi, tehát kevesebb a munkalehetőség)

2023. jún. 22. 20:43
 15/31 anonim ***** válasza:
82%

" Unalmas mindne hónapban ez az utolsóelőtti szöveg."

Egyetertek veled, tenyleg unalmas, hogy honaprol honapra csokken a letszinvonal. Talan nem a Fideszre kene szavazni, es akkor talan valtozna is ez az unalmas helyzet.

2023. jún. 22. 20:50
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

"Mert a gyakorlatban hiába dobálózunk mindenfajat staisztikákkal, alig van különbség a két ország között, szerintem ez így van Magyaország meg Románia között is."

Igazad van, de annak fenyeben, hogy Romania honnan indult 90-ben, meg mi honnan indultunk 90-ben, eleg lehangolo az eredmeny, hogy jelenleg kb egalban vagyunk.

2023. jún. 22. 20:52
 17/31 anonim ***** válasza:
31%

Hát GDP per capitaba pl Horvátország meg Szlovákia Magyarország mögött van,(meg egyébként Románia mögött is) A Horvátországgal meg Szlovákiával való összehasonlítás megint olyan, hogy milyen staisztikát veszünk figyelembe.

[link]

2023. jún. 22. 21:01
 18/31 anonim ***** válasza:
93%

A GDP per fő Magyarország esetében "hamisan" magas, mert a stadionok, a beruházások, az ide könyörgött gyárak tornázzák fel, de az valójában nem fog meglátszodni az állampolgárok jövedelmén, életszinvonalán, és a gyárak a profitot pedig ki is viszik, miközben adómentesseget is kapnak sok évre.

Gusztustalan manipuláció a számokkal. Ebben jó a fidesz, az ilyen csaló kiskapuk megtalálásában.

2023. jún. 22. 21:11
 19/31 anonim ***** válasza:
75%
18) Miért pl szerinted Szlovákiában nincsenek külföldi gyárak, pl akumltor gyárak? Akkor az Eu is bvette a Fidesz manppulációt a számokkal, em értenek hozzá az EU-s közgazdászok, csak azért kérdezem, mert a belinkelt statosutika Eu-s oldalról szrámazik
2023. jún. 22. 21:15
 20/31 anonim ***** válasza:
71%

A "népjólét" egyik leghitelesebb mércéje az, hogy a kocsmák, presszók, kávézók, éttermek stb. milyen telítettek?

Sajnos ebben is a fasorba küzdöttük le magunkat: a falvakban már nincsenek éttermek, büfék és lassan kocsmák sem!

A környékünkön négy presszó üzemelt még 10 éve, mára ott tartunk, hogy egy maradt, de az is be akar zárni!

Tavaly Nagybányára (Románia) éjszaka fél 12-kor érkeztünk, a szállástól 100 méterre volt egy étterem, ahova egy asztalhoz kellett oda kérezkednünk, mert nem volt szabad asztal, és éjfélre egy szenzációs vacsorát tettek elénk! Melyik magyar városban lehet még éjfélkor étteremben bécsi szeletet rendelni???

2023. jún. 22. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!