Tényleg katasztrófa lenne ha most emelkedne a minimálbér?
Itt azt írják hogy egy minimálbér emelés során munkahelyek tömege zárna be és hatalmas baj lenne.
Miért ennyire érzékenyek a minimálbér emelésre?
Azért, mert a kormány szét adóztatja a cégeket, és egy kis béremelés járulékai sok céget tesznek tönkre.
A kormány más ... veri a csalánt, amikor a minimálbér emelést szorgalmazza. Ezzel együtt adó- és járulékcsökkentést kellene csinálnia, de akkor nem tudná betömni az éhes NER-szájakat.
A központilag előírt béremelés mindig kártékony. Nem a piac indokolja, hanem egy törvény. Ezt bele kell majd építeni az árakba, és nem biztos, hogy annyiért el tudják adni a kisvállalkozók a termékeiket. Tehát csődbe fognak menni.
De nem is ezzel van a baj, hanem a hatalmas rezsivel. Egy vállalkozónak a műhelyében télen fűteni milliós tételeket jelent. Emellett a pár százalékos béremelés nem tűnik soknak, csak éppen az utolsó szög a koporsójukba.
Katasztrófa lenne, ha egy átlagos képességű gyári 8 osztályt végzett személy 1,3 milliót keresne három müszkban, Egy műszakban 800 ezret, két műszakban 970 ezret.
Katasztrófa lenne, ha a politikusok tüntetnének, hogy nem tudnak megélni a fizetésükből.
Katasztrófa lenne ha szerinted a miniszterelnök nem érdemel tíz milliót per hó, a képviselők meg 5 millió per hó.
Katasztrófa ha azt gondolod egy közmunkás többet érdemel 54 ezer forintnál.
Nem is értem hogy minimálbérből odahaza hogy lehet létezni.
Én csak kicsivel kaptam többet, valamint ingyenes munkásjárat, napi 2×étkezés, 14 ezer cafetéria, de ez is kevés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!