Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnál-e egy évközi...

Támogatnál-e egy évközi minimálbér emelést vagy sem?

Figyelt kérdés
Holnap, azaz június 22-én fognak tárgyalni egy esetleges aug 1-i minimálbér emelésről, a szakszervezetek indokoltnak látják az emelést, mivel év elején csak 16-14% minimálbér és garantált minimálbér emelés történt, miközben májusig az éves infláció 24,4% volt, azonban a munkáltatók nem akarnak évközi emelést, azzal érvelve, hogy az így is magas inflációt a béremelés tovább fogja emelni vagy stagnálásra állítja az inflációt, a munkáltatók kivárnának és jövő év elején nyitottabbak lennének egy magasabb összegű emeléssel.

2023. jún. 21. 23:11
A kérdező szavazást indított:
Támogatom, kell egy évközi minimálbér emelés a magas infláció miatt
Nem támogatom, többek között valóban lehet, hogy tovább nőne tőle az infláció
11 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Nem, egy évközi totális rendszerváltást támogatok. Ha hosszú ideje éhezem és megkínálnak egy szelet keksszel, az semmit se ér.
2023. jún. 21. 23:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

nem támogatom.

A minimálbér azt jelenti, hogy ez a legkisebb bér amit fizetni LEHET egy 8 órás munkáért és nem azt, hogy ennyi bért KELL fizetni egy 8 órás munkáért.

Nem értem miért akartok minimálbért keresni? Miért kell nektek az, hogy a kormány emelje meg a legkisebb bért, mikor a munkabér az a munkaadó és munkavállaló megegyezéséből alakul ki.

2023. jún. 21. 23:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem a minimalbert kell emelni hanem a dolgozok beret.

Ha 60 ezer lenne a minimalber akkor elmennel dolgozni annyiert? Nyilvan nem, ezert kenyetelen lenne a munkaltato tobbet fizetni. A minimalber az a minimum amennyiert hajlando az ember dolgozni.

2023. jún. 22. 02:37
 4/4 A kérdező kommentje:

Halló, az meg van, hogy a 4,7 millió magyar munkavállalóból 1,1 millió ember minimálbér vagy garantált minimálbérért melózik? azaz a magyar munkavállalók 22%-a....

Én értem és egyet is értek, hogy egyesek követelik, hogy senki ne dolgozzon minimálbérért, de a tény, hogy a foglalkoztatottak 22%-a ezért a pénzért melózik, tehát ne tegyünk úgy, hogy ez csak egy ajánlás, vagy egy mesebeli gondolatok, vagy hogy itt alig melózik valaki minimálbérért... a dolgozók egynegyede függ a kormány minimálbér emelésétől.

2023. jún. 22. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!