Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldali sajtó és bloggerek...

A baloldali sajtó és bloggerek miért hazugságokkal próbálják hergelni a népet, miért nem az igazsággal?

Figyelt kérdés

A napokban olvastam, ilyen agymenéseket, hogy magyaroknál 500 Ft a gáz, amikor az EU-ban piaci 100 Ft-nak felel meg.

Utánanéztem, mivel én nyugateurópában lakom, de erről nem tudok.

Kb. 2,5 euró volt aznap a hivatalos, az azért nem 100 Ft, akárhogy is számoljuk.

Ma meg azt olvasom, hogy egy Dán munkás napi 8 órával napi 133 ezernek megfelelő pénzt visz haza.

Nekem elég hihetetlen ez is, miután német cégeknél átlag mérnöki fizetlés IG-metal táblázat szerint 5000 brutto körül mozog, ami 20 nappal számolva napi 50 euró, ami megint csak messze van a 133 ezertől.

Jártam gyaran dánoknál is, nem ltom, hogy annyival jobban menne neki mint németeknél.

Akkor miért kell ez?

2023. jún. 18. 23:58
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Benéztem, 5000-> Napi 250 euró. Egyreészt az is max 100 ezer ft, de nem is mindenki mérnök.
2023. jún. 19. 00:04
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Nem baloldali vagyok és utálom is őket, de a gáz holland tőzsdei ára 35MWH, korábban 23, az kb 100-120 ft/ m3
2023. jún. 19. 00:10
 3/13 anonim ***** válasza:
4%

Az valamk ferdítés lehet valószínűleg. Nagyon szeretik az ilyeneket, hogy átshámolják, hogy ha a magyar mittomén az átlagfizetése 5%-át költi gázra, akkor az 500 forint,míg a német csak 1%-át, akkor ha amagyar is 1%-át ktené, akkor az csak 100 forint lenne. Azaz viaazafelé,egy németnek annyiba kerül a gáz a fizetéséhez képest, mintha nekünk csak 100 forintba kerülne.

Szóval ki vannak ezek okoskodva, mindenki kapaszkodik a hülye statisztikáiba. Ezek sajnos kötelező megszólalásak a mai politikának mindenhol, hogy amibe bele lehet kötni, abba bele kell, mert ezekkel lehet etetni a híveket. Pontosan ezért van most ilyen fidesz banda az ország élén, mert a másik lehetőség is a fidesz, csak más emberekkel. Nulla. Ennyit érnek a magyarok, ezeket tudtuk kitermelni magunkból, ezt érdemeljük.

Úgyhogy ez lesz, két hülye csoport, akik csak hülyeségekkel foglalkoznak tettek helyett.

2023. jún. 19. 00:14
 4/13 anonim ***** válasza:
6%
Gyuri bácsi ezt rágta a szájukba, ezt kell mondaniuk pár dollárért. Ilyen tetveket még sehol se láttam... hazaáruló szemetek, nyilvánosan akasztanám fel mindet, Gyurcsánnyal kezdeném. Az orra megtartására, míg megdöglik :)
2023. jún. 19. 00:49
 5/13 anonim ***** válasza:
15%
2: Semelyik háztartás nem kap tőzsdei nettó nagyker áron gázt.
2023. jún. 19. 00:53
 6/13 anonim ***** válasza:
10%
Ez van a vérükben. Amúgy átlagfogyasztásig az egész EU-ban Magyarországon legolcsóbb a rezsi. Ennek ellenére még ezen a területen is bepróbálkoznak minden baromsággal.
2023. jún. 19. 00:57
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

2- vagyok, De nem úgy volt, hogy ötödannyiért kapja most a gázt Magyarország 2036 ig , mint a piaci ár?

[link]

Akkor milyen jogon adja a kormány többször annyiért egyáltalán?

És hova lesz a különbözet, kinek a zsebét gazdagitja?

"Az orosz gázszállítások stabilitása biztosított Magyarország felé 2036-ig és „az is fontos, hogy ma Magyarország az európai piaci árnál ötször olcsóbban vásárol orosz gázt"

2023. jún. 19. 01:20
 8/13 anonim ***** válasza:
80%
Ez ilyen megafonos kérdés?
2023. jún. 19. 06:38
 9/13 anonim ***** válasza:
96%

Nagyon-nagyon hamar ki tud ma már derülni, hogy mi az igazság és a hazugság közti különbség, de minden másra ott van a biróság és a sajtóper.

Annyit segitek, hogy nem a kérdésben megjelölt médiumoknak van Magyarországon sajtótörténetileg rekordnak számitó vesztett sajtóperük és kötelezettségük bocsánatkérésre.

2023. jún. 19. 07:06
 10/13 anonim ***** válasza:
96%
Hát nem tudom akkor, hogy melyik oldal szokta a fél-, ha nem is az egész országot körbepalkátolni mindenféle rémhírrel...
2023. jún. 19. 07:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!