A baloldali sajtó és bloggerek miért hazugságokkal próbálják hergelni a népet, miért nem az igazsággal?
A napokban olvastam, ilyen agymenéseket, hogy magyaroknál 500 Ft a gáz, amikor az EU-ban piaci 100 Ft-nak felel meg.
Utánanéztem, mivel én nyugateurópában lakom, de erről nem tudok.
Kb. 2,5 euró volt aznap a hivatalos, az azért nem 100 Ft, akárhogy is számoljuk.
Ma meg azt olvasom, hogy egy Dán munkás napi 8 órával napi 133 ezernek megfelelő pénzt visz haza.
Nekem elég hihetetlen ez is, miután német cégeknél átlag mérnöki fizetlés IG-metal táblázat szerint 5000 brutto körül mozog, ami 20 nappal számolva napi 50 euró, ami megint csak messze van a 133 ezertől.
Jártam gyaran dánoknál is, nem ltom, hogy annyival jobban menne neki mint németeknél.
Akkor miért kell ez?
Az valamk ferdítés lehet valószínűleg. Nagyon szeretik az ilyeneket, hogy átshámolják, hogy ha a magyar mittomén az átlagfizetése 5%-át költi gázra, akkor az 500 forint,míg a német csak 1%-át, akkor ha amagyar is 1%-át ktené, akkor az csak 100 forint lenne. Azaz viaazafelé,egy németnek annyiba kerül a gáz a fizetéséhez képest, mintha nekünk csak 100 forintba kerülne.
Szóval ki vannak ezek okoskodva, mindenki kapaszkodik a hülye statisztikáiba. Ezek sajnos kötelező megszólalásak a mai politikának mindenhol, hogy amibe bele lehet kötni, abba bele kell, mert ezekkel lehet etetni a híveket. Pontosan ezért van most ilyen fidesz banda az ország élén, mert a másik lehetőség is a fidesz, csak más emberekkel. Nulla. Ennyit érnek a magyarok, ezeket tudtuk kitermelni magunkból, ezt érdemeljük.
Úgyhogy ez lesz, két hülye csoport, akik csak hülyeségekkel foglalkoznak tettek helyett.
2- vagyok, De nem úgy volt, hogy ötödannyiért kapja most a gázt Magyarország 2036 ig , mint a piaci ár?
Akkor milyen jogon adja a kormány többször annyiért egyáltalán?
És hova lesz a különbözet, kinek a zsebét gazdagitja?
"Az orosz gázszállítások stabilitása biztosított Magyarország felé 2036-ig és „az is fontos, hogy ma Magyarország az európai piaci árnál ötször olcsóbban vásárol orosz gázt"
Nagyon-nagyon hamar ki tud ma már derülni, hogy mi az igazság és a hazugság közti különbség, de minden másra ott van a biróság és a sajtóper.
Annyit segitek, hogy nem a kérdésben megjelölt médiumoknak van Magyarországon sajtótörténetileg rekordnak számitó vesztett sajtóperük és kötelezettségük bocsánatkérésre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!