Az ellenzékiek szerint egy rendőrnek nincs joga beleszólni egy dühös tüntetésbe? (kifejtem lent, hogy mire is gondolok)
Ez alapvetően nem fideszpárti kérdés. Viszont ennek lehet olyan része is, hogy a tüntető erőszakos, és ha a rendőr visszaszorítja, akkor lehet mondani, hogy há nézd má' a rendőr ezt bántja. Akkor a rendőrnek mindent néznie kellene, és akkor lenne jó? Például szólnak egy kamasznak, hogy erőszakoskodjon a rendőrrel, majd mire a rendőr visszaszorítja, lehet majd mutogatni rá, hogy diktatúúúúúúra.
Nem láttam, az összes felvételt, a fideszt is utálom, de alapvetően egy rendőrnek legyen joga indokolt esetben könnygázt fújni, ez nem csak a mostani esetre vonatkozik. Mármint nem csak a tanártüntetésre, hanem mindenre.
A Fidesz rendszere szar, viszont az ellenzéknek ebben a részében nagyon nem értek egyet, a Fidesz borzalmasan szar rendszer, a haraguk jogos, de attól még ha indokolt, lehessen könnygázt fújni. Kérdéses, mikor indokolt. De a hírekben alapvetően bizonyos híreknél nem volt szó erről, csakhopgy a rendőr lefújt valakit.
Persze tudom, a Fidesz nem veszi figyelembe rengeteg ember akaratát, de ez a rendőrökre vonatkozik most, még ha a kiakadás jogos is a mai Magyarország esetében!
Ha garázdaságot követ el, akkor van joga ellene fellépni és le is tartoztatni. Ha csak dühös meg hangos, meg miegymás, akkor nem.
A probléma az, hogy a fidesz betiltotta tüntetéseket ott, ahol nekik kellemetlen. És, ha a rendőr ennek megfelelően távol tartja a tüntetőket, akkor a békés tömeg hirtelen nem lesz békés, mert a rendőr kiszolgálja a diktatúrát.
#2 Jó akkor lényegtelen hogy diáktüntetés, de nem tudok rendőri sérültekről. A sorfalnak nyomulni nem erőszakosság. Olvastam hogy palackokat, meg csavarokat dobáltak a rendőrök közé, míg Koszovóban vascsőver verték a rendőröket, meg molotov koktélokat dobtak a sorfalra. Előbbi esetben a rendőrt nem éri sérülés, vagy ha éri, maximum könnyebb sérülések. A sorfalat lehet tartani, a helyzet teljes mértékben kontrollálható még. Nincs ok erőszakot alkalmazni, mert az erőszak további erőszakot szülhet.
Ahol a rendőrök élete már közvetlen veszélyben van, vagy éppen a tüntetők vannak más járókelők, lakók életére veszéllyel, akkor már indokolt az oszlatás, vagy az erőszak alkalmazása. Magyarországon nagyon rég volt olyan erőszakos tüntetés, ahol valóban indokolt lett volna beavatkozni a rendőrségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!