Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fideszesek nem tudják mit...

A Fideszesek nem tudják mit jelent a liberális szó?

Figyelt kérdés
Azért kérdem mert folyton sértésnek használják, pedig nem is jelent rosszat.

2023. jún. 18. 15:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
57%
Már semmit nem jelent az a szó, mert olyanok nevezik magukat liberálisnak, akik ennek a szöges ellentétét képviselik valójában.
2023. jún. 18. 16:11
 22/29 anonim ***** válasza:
Azt érdekes lenne kideríteni, hogy a magyarországi pártok közül melyik milyen. Én nem vállalkoznék erre.
2023. jún. 18. 16:25
 23/29 anonim ***** válasza:
54%
azt jelenti hogy libernyák
2023. jún. 18. 17:11
 24/29 anonim ***** válasza:
45%
#23 Nagyon okos vagy! És még ...
2023. jún. 18. 17:18
 25/29 anonim ***** válasza:
57%

Egyszerű oka van, a liberalizmus szép dolog, alapeszméje az "élni, és élni hagyni!".

Fiatalon 1990 körül meg voltam győződve a liberálisok nagyszerűségéről, anniis vallottam magam.

A fidesz is hasonló elveket valott, az SZDSZ hez hasonlóan.

Nos kedves kérdező eltelt jó 30 év, egyrészt " öregebb" lettem és azt látom, főleg az utóbbi 5-8 évben, hogy az az egykori igazi liberalizmus mára inkább liberalfasizmus.

Ez alatt azt értem, hogy az élni és élni hagyni helyett a mai " liberálisok" azt vallják, mindenki éljen úgy, ahogy én/ mi szeretnénk. Egyes kisebbségi helyzetben lévők " jogait" meglovagolva, a fasiszta beütésű eszközökkel rá akarják erőltetni az érdekeiket másokra, legyen az politikai, de leginkább gazdasági.

Na ennek nem sok köze van a liberalizmushoz...

Ezért én is illiberális lettem, azt is mondhatnánk konzervatív.

Itt a konzervatív alatt azt értsd, hogy pontosan abban látom a jövőt,ha a liberálisok igazán a régiek lennének.

Akkor még támogatni is tudnám őket, de ők ma azt játsszák, hogy kisebbségi akaratot verik keresztül a többségi akaraton.

Remélem érthető voltam, és talán közelebb kerültünk a miértekhez.

2023. jún. 18. 17:40
 26/29 anonim ***** válasza:
0%
#19 Senki se hìvott nácinak tündérkém.
2023. jún. 18. 19:36
 27/29 anonim ***** válasza:
60%

Az illiberális és konzervatív két különböző dolog, de hagyjuk ...

Abban - talán - egyet tudunk érteni, hogy aki nem fogadja el kis hazánkban a nagy ember tanait, az nem feltétlenül liberalista.

2023. jún. 18. 20:20
 28/29 anonim ***** válasza:
46%
A liberalizmus eredetileg a piacgazdaság szabadságát jelentette. Mivel szabadságot jelentett, így a háttérhatalom ezen szó mögé csomagolta be a wokeot. Úgyhogy ma a cancel culturát, a fehérek kulturális feladását, az önhibáztatást, Európa alkonyát, LMBTQ, BLM-et jelent
2023. jún. 18. 20:23
 29/29 anonim ***** válasza:

"Egyes kisebbségi helyzetben lévők " jogait" meglovagolva, a fasiszta beütésű eszközökkel rá akarják erőltetni az érdekeiket másokra"

Úgy rémlik, hogy egy "jobboldali konzervatív" párt csökkentette le a beleegyezési korhatárt, épp egy bizonyos kisebbségi társadalmi csoport érdekeire hivatkozva.

Vagy mondhatnám a szabálysértési összeghatár felemelését is. Tankötelezettség? ...

2023. jún. 18. 23:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!