A hivataloknak Magyarországon miért emberellenes a nyitvatartása?
A kormányablakoknál más a helyzet.
De, például a földhivatalnak lehetetlen nyitvatartása van.Nem szolgáltatás, amit csinálnak.
Amit például a bakok csinálnak, hogy 0-24-ben a hét mindennapján felhívhatod őket, ha baj van, na az szolgáltatás.
Nevetséges,hogy a földhivatal és vele együtt a többi hivatal nem képes legalább olyan ügyfélfogadási időt szervezni, mint a kormányablakok.
Ezek a hivatalok vannak az emberekért és nem fordítva.
"Németeknél is így van. "
Azért lássuk be, németeknél és úgy általában Nyugaton sokkal többminden van digitalizálva is, szóval eleve kevesebbet kell személyesen ügyintézni.
Na ezt nem vettem észre. Ellenben amikor kiköltöztem 2010-ben, akkor magyarországon gyakran vateráztam, akkor egy délutáni utalás reggel 8-kor már célba ért.
Németeknél meg 3 nap volt akkor. Kb. a gyors internet választási ígéret volt 2 éve még. WFT?
Mindenhol rész kábel volt még, most húzzák az üvegszálat mindenhol. Nálunk is 2024-ben lesz.
Meg olyan ájtatossággal tudják mondani a "digital" szót, amint nálunk a 80-as évek elején a 7 zenés digitális órákra. :D
"Amit például a bakok csinálnak, hogy 0-24-ben a hét mindennapján felhívhatod őket, ha baj van, na az szolgáltatás."
Bárcsak lennének ilyen szolgálatkész bakok lol.
A unicredit bankot hívtam már hajnali kettőkor mert nem ment el egy utalás.
És felvették a telefont, segítettek.
Az átírásokat csak ügyvéd vagy közjegyző végezheti. Tulajdoni lap másolatot lehet kérni interneten ügyfélkapuval.
Mi az ami miatt személyesen be kell menni egy földhivatalba egy halandó polgárnak ? Ráadásul hajnali háromkor azonnal :)))))))))
"Ezek a hivatalok vannak az emberekért és nem fordítva."
Nem, nem az emberekért vannak. Amúgy tényleg mi dolga átlag halandó embernek a földhivatalban? Életében egyszer vagy kétszer talán el kell oda mennie, azt meg csak képes megoldani emberi időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!