Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMBTQ téma kigúnyolása...

Az LMBTQ téma kigúnyolása sokkal több ember számára szórakoztató, mint amennyinek sértő?

Figyelt kérdés
Sokszor járok vidéki rokonokhoz bográcsozni és elég gyakran előkerül ez a téma, olyan jó sztorikat mondanak, hogy "a svédek azért lettek b.zik, mert a nők onnan eljöttek melegebb éghajlatra" vagy "régen az volt a leginkább ciki, ha azt mondták valakire nem tudja eldönteni magáról fiú vagy lány, ma meg ez a divat". Az emberek valahogy kreatívak és humor tárgyává teszik ezt. Tudom, hogy ma annyira érzékenyek egyesek, hogy ezt már gyűlölködésnek veszik, de az ember az mindenütt ember. Én is multinál dolgozom és vannak ilyen tréningek az elfogadásról, ahová meghívnak neves LMBTQ aktivistákat és hivatalosan persze mindenki tapsol meg jóképet vág hozzá, de egymás közt azért a legtöbben kinevetik azokat, akik ezeket népszerűsítik.

2023. jún. 8. 12:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
33%
#60 én használok kettős mércét? Te hasonlítasz össze össze nem hasonlítható dolgokat. Te hasonlítod a nők elleni szexuális erőszakot a férfiak elleni verbális bántalmazása. Ez a kettős mérce. Mindent a maga skálájával kell mérni. Össze-vissza nincs értelme. Tehát leszel szíves a verbális bántalmazást a verbális bántalmazással összehasonlítani, vagy a szexuális bántalmazást a szexualissal.
2023. jún. 11. 15:04
 62/72 anonim ***** válasza:
68%
Onnantól kezdve, hogy nyilvánvalóvá tetted, hogy a sértett és a vádlott neme alapján hozol ítéletet, a többi már teljesen mindegy. Lehet az lopás, erőszak, vagy bármi más, minden körülmények között kritikátlanul a nő oldalán állsz a valóságtól függetlenül.
2023. jún. 12. 15:17
 63/72 anonim ***** válasza:
84%
#62 idézd ahol ezt írom!
2023. jún. 12. 15:19
 64/72 anonim ***** válasza:
68%
43-as kommentben azonnal azt felmented a nőt minden mérlegelés nélkül és a férfit hibáztatod. Ismerem az ilyet. Fordított esetben a hozzád hasonlók követelnek rögtön akasztást annak a férfinak, aki állítólag csinált valamit. Aszerint hiszel, vagy nem hiszel valakinek, hogy milyen nemű. Innentől mindegy, hogy milyen bűncselekményről, vagy szimplán primitív viselkedésről van szó, kivétel nélkül mindig ez határozza meg az ítéleted. Férfi = rósz nő = lyó. Jogod van hozzá, de akkor legalább ne hirdetnéd magad úgy, mint a megtestesült pártatlanság és korrektség. Ti ugyanolyanok vagytok, mint a szélsőjobbosok, csak a másik oldalon.
2023. jún. 12. 15:47
 65/72 anonim ***** válasza:
84%

#64 kérlek másold be! Megnéztem a kommentet, semmi ilyet nem írtam. Hol olvastad? Azt írtam, hogy

“A férfi péniszméretének felhozása negatív értelemben kb akkor jogos, ha a pasi rákérdez, hogy ezért nem jó-e pl a szex. Akkor jogos. Amúgy nem. De általában akkor szokott feljönni tapasztalataim szerint amikor a pasi is a nő testi adottságait becsmérli. Egyik sem jogos, mindkettőt elítélem, de attól még általában ezek együtt léteznek.”

Tehát pont hogy mérlegeltem, milyen helyzetben lehet jogos. És saját tapasztalatot osztottam meg. Hol általánosítok? Idéznéd?

2023. jún. 12. 15:52
 66/72 anonim ***** válasza:
15%
Tapasztalat mi? De ha én mondom el a tapasztalataimat mondjuk a c***nyokról, akkor megkapom, hogy rasszista vagyok, meg hogy nem is történt soha senkivel semmi bűncselekmény, amihez közük lett volna, csak a szélsőjobb terjeszti ezt, meg biztos engem is a fidesz pénzel, hogy kitaláljak ilyeneket. Ugyanez az arabokkal, nőkkel, melegekkel stb. Az olyan tapasztalatokat rögtön tagadjátok, amik nem illenek a narratívátokba és lehazugozzátok a másikat. De a ti tapasztalataitokat meg mindenki fogadja el abszolút igazságnak, különben náci, meg mindengyűlölő mindenfób. Egyszer indítanál azzal egy nőt ért sérelemre reagálva, hogy ő a felelős, a többiek már máglyán akarnának elégetni hímsovinizmusért.
2023. jún. 12. 15:59
 67/72 anonim ***** válasza:
91%
#66 én nem általános kijelentést tettem, hanem hogy saját tapasztalataim szerint mi történik, aztán kijelentettem, hogy mindkettőt elítélem. Pontosan mi ezzel a bajod?
2023. jún. 12. 16:07
 68/72 anonim ***** válasza:
15%
Mármint úgy csinálsz, mintha mindkettőt elítélnéd, de burkoltan azért odaveted, hogy mindenért a férfi a hibás. :D Még ez sem baj, csak akkor vállald fel és ne akard játszani, hogy te mennyire korrekt és igazságos vagy, miközben szimpla előítéletek alapján bélyegzel meg embereket ugyanúgy, mint a "nácik" (értsd: nem liberálisok).
2023. jún. 12. 16:13
 69/72 anonim ***** válasza:
39%
#68 neked tulajdonképpen mi a problémád? Mindkettőt elítélem, akármelyik nem becsmérli a másikat. Ahogy ezt már 25 kommenttel korábban is leírtam. Nem hiszed el? Ok. A te dolgod. De ez nem változtat a tényen, hogy elítélem. A saját személyes tapasztalataim validitására sincs hatással, hogy te személy szerint nem értesz vele egyet. Valami konkrétum esetleg? Ami nem az, hogy “írsz valamit, de én tudom hogy az nem úgy van”? Valami bizonyíték? Idézet? Bármi objektív bizonyíték, amivel alátámasztod a rágalmaidat? Mert ugye te most teljesen korrekt vagy, a rágalmazásban.
2023. jún. 12. 16:18
 70/72 anonim ***** válasza:
15%

Azt állítom, hogy ha komolyan gondolnád az egyenlőséget, akkor eszerint is beszélnél és nem mentegetnél valakit a neme miatt, meg hárítanád a másikra a felelősséget kapásól. Ez képmutatás. A tapasztalattal jönni pedig azért nevetséges, mert ha a másik oldalról jön valaki ugyanezzel, őt azonnal elhordjátok mindenféle hazug rohadéknak, de azt elvárjátok, hogy a tiéteket senki ne merészelje megkérdőjelezni.

Akkor most vagy elhisszük, amit a másik mond, vagy nem, de ilyen nincs, hogy aszerint szelektálunk, hogy ki milyen nemű. Rengeteg hozzád hasonlóval beszélgettem már, akik próbálták mutatni, hogy mennyire elfogulatlanok, de közben mindig próbálták úgy billegetni a dolgokat, hogy azt hozzák ki jónak, vagy rossznak, akit annak akarnak látni.

2023. jún. 12. 16:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!