Sokan azzal a közhellyel jönnek, hogy a birka nép mindent eltűr a kormánytól és nem tesz semmit, ergo megérdemli a sorsát. Kérdés: Mégis mit tehetne az egyszerű polgár, ha egy ártalmatlan tüntetés ellen is olyan agresszióval lép fel a karhatalom, hogy az már-már megfélemlítő, ijesztő? Sem egy petíció, sem egy tüntetés nem éri el a célját. A hatalom mindennel szemben fellép és nagyon durván.
Az USÁ-ban államcsőd van, de megemelik a határt. Bérek nem utalása szóba sem jöhet. Na itt még rosszabb volt a helyzet
2023. jún. 6. 14:21
22/30 árokpart válasza:
Ha nagyon sokan mennének tüntetni akkor már nem tudna úgy fellépni. 50 meg száz ember még egy falunapon sem sok, nemhogy egy fővárosban.
2023. jún. 6. 14:46
23/30 árokpart válasza:
17-es Ilyen egyszerűen nincsen , ilyenért nem küldhetnek el senkit és köze sincsen hozzá. A kormány az csak egy szelete az államnak és nem az állam egésze.
2023. jún. 6. 14:50
24/30 anonim válasza:
Nekem amúgy ellenzékiként az a kérdésem, hogy mennyi embernek kellene az utcára mennie szerintetek, hogy elzavarják a FIDESZ-t? Tudtommal olyan, hogy kétmillió ember az utcán volt és tüntetett, még soha nem fordult elő ebben az országban. Viszont hárommillióan szavaztak a FIDESZ-re. Ha demokráciáért sírunk, akkor talán ne az legyen már az elképzelésünk a FIDESZ leváltásáról, hogy a hárommillió hülye által megválasztott kormányt elkergeti kétmillió másképphülye. Ezért nem lesz ennek a kurv4 országnak soha egy rendes vezetése, mert oldaltól függetlenül ge*ibuták vagytok és képtelenek vagytok elmozdulni a populista lószart a szátokba tömő Orbán-Gyurcsány tengelyről. Igénylitek, hogy valaki megmondja mit kell csinálni és gondolni, mert saját gondolataitok nincsenek. Ezért felel meg, hogy politikai válaszokat adunk szakmai kérdésekre és ezért igénylitek, hogy üljön felettetek egy ostoba, de nálatok kicsivel okosabb réteg (ezek a politikusok) akik megmondják a szakembereknek, hogy mit kell csinálni. Ideológiai és/vagy politikai alapon. Amíg itt nem jut kormányra egy MKKP vagy egy hozzá hasonló, ügyek mentén politizáló párt, addig itt nem lesz változás, csak átlépünk egyik szarból a másikba és örülünk neki, hogy kurv4ügyesek voltunk.
2023. jún. 6. 14:56
25/30 anonim válasza:
24 A legutóbbi választáson 92%-unk hülyékre szavazott. A másik felét meg az sem érdekelte, hogy melyik hülye kerül hatalomra. A lakosság 99%-a totál hülye. Nincsen miről beszélni
2023. jún. 6. 14:59
26/30 A kérdező kommentje:
"Az én egyik barátnőm részt vesz most egy kormányellenes dologban (nem írnám be, melyikben), már jelezték a munkahelyén, hogy látták Facebookon, hogy megosztott cikkeket és képeket és ha nem fejezi be, ki fogják rúgni. Pedig semmi extrém dologról nincs szó, nem mondott senkinek semmit a mumkahelyén erről, mégis valaki benyomta a főnöknek, (érted, valaki ezzel foglalkozik, hogy Te mit posztolsz a privát facebook oldaladra), és emiatt ki akarják rúgni. Mert még részt venni is tilos egy tüntetésen egyesek szerint."
Na erről beszélek! Terror, terror, terror. De akinek ismerős a Radics Peti név, az biztosan ismeri a Radics-féle Süsü sztorit. Miről beszélünk?
2023. jún. 6. 16:57
27/30 anonim válasza:
A nép hibája ha nincs értelmes alternatíva?
2023. jún. 7. 02:23
28/30 anonim válasza:
27. Igen. Mert ha nem szavaznátok minden alkalommal gyurcsányékra eltakarodnának és kinőne helyette más értelmes ellenzék, amit várunk mi is
2023. jún. 7. 07:53
29/30 anonim válasza:
:D Azért jó, hogy rögtön beállítottál szavazónak, köszi, én szmeély szerint egyikre se szavazok.
Amúgy ha nem tudnád háromszor buktak egy elég szépet tehát a többség nem rájuk szavazott, mégsem tűntek el.
2023. jún. 7. 15:43
30/30 anonim válasza:
19-es vagyok ...még nincs elég lepontozásom úgyhogy visszajöttem többért.
27 - ha elfogadom, hogy az ellenzéki politikusok a társadalom részei, és hogy más is lehetne a helyükön akkor igen. Sőt azt látom, hogy akik rájuk szavaztak ugyanolyan kritikátlanok velük szemben mint a Fidesz szavazók a kormánnyal szemben.
Én azt látom hogy itt alapvetően két rossz narratívára van igény, és ebből az egyiket kétszer annyian akarják mint a másikat ...szóval ez van és sajnos ez is lesz.
Valaki írta itt hogy 2 millióan voltak tüntetni ...Hol? Mikor? 2019-ben Chilében talán, de itt biztos nem. XD Nem is értem honnan jött ez.
Pont ez az egyik fő probléma. Mindenki tesz rá nagy ívből hogy mi van a tanárokkal még a tanárok egy része is nemhogy mások. Ahogy az ápolókat is mindenki lesajnálja, és így tovább. Kell ezt még magyarázni? Ahol ennyire nincs szolidaritás, ott igenis ezt a kakit érdemlik ami most van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!