Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzék igazából csak...

Az ellenzék igazából csak irigy a Fideszre?

Figyelt kérdés
Olyan dolgokért kritizálják, amiket ők is csináltak, amikor tehették, csak kevésbé sikeresen. Például kevesebbet tudtak lopni. A krumpliosztás is csak azóta baj, amióta a Fidesz nyer vele.

2023. jún. 4. 18:27
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Médiamonopólium, rekord adósságok, rekord külpolitikai kudarcokra én nem emlékszem, hogy irigy lenne az ellenzék. Egyszerűen ez nem tartozik egy EU által definiált demokrácia fogalmába, ezért is kritizálják a rendszert sokszor.

Mondjuk a külpolitikai kudarc nincs megtiltva EU szempontból. Haverkodtunk Putyinnal, mégis felrakott a barátságtalan listára minket. Pénzt kértünk az EU-tól, kampányoltunk ellenük, megszegtük az elveiket, most nem adnak pénzt.

Bárcsak abból állna az ellenzék, hogy irigy az összes fideszes teljesítményre..

2023. jún. 4. 18:51
 2/6 anonim ***** válasza:
29%
1) 2010 előtt amikor a jelenlegi ellenzék egy része volt kormányon nagyon gyüölcsöző volt aztán a megalkuvó külpolita. Oda vezett,hogy az egyik szomszédos vsiegrádi ország nem engedte be Magyarország regnáló köztársasági elnökét, meg, hogy Németország a Kiskunsági Nemzeti Parkban helyezte el a szemetet, amit 80 milliós országuk felhamozott.
2023. jún. 4. 18:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Azt hittem, hogy a kérdésből elég nyilvánvaló, de akkor neked külön leírom, hogy nem a kormányzati teljesítményről, hanem a lopásról és a választási trükközésről van szó.
2023. jún. 4. 18:54
 4/6 anonim ***** válasza:
37%

Nem vagyok irigy.

Csakhogy ez az én országom, nem a cigányoké, meg a zsidóké!

2023. jún. 4. 19:14
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Mit értesz azalatt kérdező, hogy az ellenzék hatalmon volt? Mikor volt ilyen?
2023. jún. 4. 20:01
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#5 Nem volt az olyan régen.

2002-2010 között 2 kormányzati ciklusa volt azon pártoknak amiknek a politikusai ma is az ellenzék jelentős részét adják és akikkel a többiek ellenzéki összefogás néven közösen indultak a választáson, avgyis akikkel közösséget vállaltak.

Attól, hogy gyurcsány új pártot alapított és az mszp java része ma már a dk-ban van, attól még ők voltak kormányon 2010 előtt 8 évig. Éppen így az akkori szdsz sok politikusa most is ott van a balliberális oldalon. Ki elől, ki meg csak a háttérben a momentum mögött.

2023. jún. 4. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!