Az ellenzék igazából csak irigy a Fideszre?
Médiamonopólium, rekord adósságok, rekord külpolitikai kudarcokra én nem emlékszem, hogy irigy lenne az ellenzék. Egyszerűen ez nem tartozik egy EU által definiált demokrácia fogalmába, ezért is kritizálják a rendszert sokszor.
Mondjuk a külpolitikai kudarc nincs megtiltva EU szempontból. Haverkodtunk Putyinnal, mégis felrakott a barátságtalan listára minket. Pénzt kértünk az EU-tól, kampányoltunk ellenük, megszegtük az elveiket, most nem adnak pénzt.
Bárcsak abból állna az ellenzék, hogy irigy az összes fideszes teljesítményre..
Nem vagyok irigy.
Csakhogy ez az én országom, nem a cigányoké, meg a zsidóké!
#5 Nem volt az olyan régen.
2002-2010 között 2 kormányzati ciklusa volt azon pártoknak amiknek a politikusai ma is az ellenzék jelentős részét adják és akikkel a többiek ellenzéki összefogás néven közösen indultak a választáson, avgyis akikkel közösséget vállaltak.
Attól, hogy gyurcsány új pártot alapított és az mszp java része ma már a dk-ban van, attól még ők voltak kormányon 2010 előtt 8 évig. Éppen így az akkori szdsz sok politikusa most is ott van a balliberális oldalon. Ki elől, ki meg csak a háttérben a momentum mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!