Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Utóbbi ~100 évben az értelmisé...

Utóbbi ~100 évben az értelmiség mekkora része tűnhetett el Magyarországról?

Figyelt kérdés

Elmenekülés, holokauszt, kivándorlás stb... nyomán.

Tágabb családomból, aki valamilyen téren tehetséges, közülük legtöbben Kanadában, USA-ban vagy legalább Nyugat-Európában élnek. A selejt (velem együtt) pedig itthon.

Lehetséges, hogy már annyira kevés "értelmiségi" van az országban, hogy csak egy összeszerelőüzemként tud funkcionálni, mert az itt maradt selejt másra nem jó, csak az esetleges szakterületének a középszerű elvégzésére vagy gyármunkára? (White trash ország lettünk)

(értelmiség alatt nem az egyetem elvégzését értem, hanem azt, hogy megvan valakiben a képesség, hogy világszínvonalon nyújtson teljesítményt valamilyen szellemi területen...)

2023. jún. 4. 07:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

10. Ami elmúlt, elmúlt.

Én büszke vagyok arra, aki vagyok.. :)

Ha itthon nem fogadnak el minket,ajd Ausztriában. :)

2023. jún. 4. 14:56
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Ausztriában nem hinném h valaha is el fognak fogadni. Nekik jó hogy Magyarország megszívta. De te tudod.
2023. jún. 4. 15:03
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
12. Mivel vannak kint rokonaink (egyenesági) és szeretnénk felvenni a családnevet, így már nem lennénk annyira kívülálló emberek. :)
2023. jún. 4. 15:49
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

12. Plusz csak azok migránsok az osztrákok számára igazán, akik nem tudják elfogadni az ottani szabályokat és nem dolgoznak rendesen.

11 éves korom óta dolgozom, noha akkor csak a hobbim miatt dolgoztam (10-12 óra fizikai munka, így lovagolhattam egy fél egy órát cserébe) de szerettem csinálni és a munkámmal is így vagyok. Úgy néz ki lehet bejutok a Samsunghoz gyakornokként, de még nem kiabalom el. Minden munkahelyen szeretnek, mivel megbízható vagyok és dolgos. Anyukám is ilyen, 30 év tapasztalattal a háta mögött a szakmájában, ami kiemelkedő és egyedülálló. Németül meg nem nagy kunszt mengatnulni. Ő tanulta, nekem van egy angol középfokom. :)

2023. jún. 4. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!