Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Orbán elvileg ki akar...

Ha Orbán elvileg ki akar maradni a háborúból, akkor miért nem viselkedik semleges állam módjára? Miért rugdossa lépten nyomon az ukrán felet?

Figyelt kérdés

Akkor miért nem vállalja fel inkább őszintén, mint az udvari influenszerei, hogy az oroszoknak szurkol? Mire jó ez a képmutató békehalanzsa?

[link]

2023. jún. 4. 00:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
12%

Érdekes, hogy az ukránokkal (is!) azóta van bajunk, amióta a dagadég uralja Magyarországot!

Anno a Budapesti Moratóriumban pont Ukrajna atommentességét deklarálták Budapesten, és Ukrajna ennek hatására szerelte le a világ harmadik legnagyobb atom-arzenálját! Ezt az USA, Nagy-Britannia mellett Oroszország is aláírta, és garantálta az ukrán területi és nemzeti szuverenitást!

Mit várunk olyan elme-roggyanttól, aki már az évszázados lengyel-magyar testvériséget is elcseszte?!

2023. jún. 4. 10:03
 22/72 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
77%

"16, nem, úgy érzem, hogy otthonról könnyű belepofázni egy másik ország belügyeibe, olyan emberek problémáival dobálózni, akiket nem ismersz közvetlenül, csak azért, hogy egy nagyhatlomnak kedvezz.

Á, szóval mostantol már az is oroszországnak való kedvezés ha fel hivjuk a kisebbségeink jogainak elnyomására a figyelmet. Ok.

Amugy meg ahhoz hogy lássuk hogy baj van, nem kell ismerni közvetlenül az ukránokat. Te se ismersz egy szaudi nőt sem, de azért belátod hogy jogi problémák vannak ott nem?

De most komolyan ahhoz hogy erről meg állapitsuk hogy baj van: [link] tényleg személyesen kéne ismernem kárpátaljai magyarokat?

"A megkérdezett Kárpátaljaiak rajtatok szörnyülködnek és azon, mintha ti más mozit néznétek, miközben őket ugyanúgy támadják a ruszkik, mint az ukránokat."

1. Olyan országban vannak ahol magyarországot automatikusan orosz pártinak tünteti fel a média, más média pedig most éppen ezenkivül nem éppen fut, mert a kormány lezárta a híreket amik ellene vannak. Persze hogy szörnyülködnek. Meg a jogaik sárba tiprása is zavarja őket:

[link]

[link]

2. Nem, őket nem éppen ugyan ugy támadják hiszen belőlük eddig 18-an haltak meg, (akik közül néhányan kényszersorozottak voltak, valószinüleg), az ukránokbol meg vagy 10000-ren. Ami kifejezetten probléma, éppen ezért kéne leállni végre tárgyalni. De ugy tünik egyeseket magyar létükre jobban érdekel ukrajna területi integritása, mint a helyiek élete. Mondjuk az ukránokkal is ez van.

2023. jún. 4. 10:08
 23/72 anonim ***** válasza:
21%
22, nem most, hanem a kezdetektől. A kárpátaljai magyarokat pajzsként tartja a magyar politika maga előtt, hogy legyen mivel igazolni a ruszkipártiságot, csak közben alig tudunk valamit arról, hogy az a 80000-es kárpátaljai magyarság, mit gondol erről. Pontosabban én tudok pár véleményt, mert akit ismerek, kérdeztem erről, de ez persze a jobboldalon senkit sem érdekel, amig ellenkező narrativát, bárminemű igazolás nélkül tolhattok.
2023. jún. 4. 10:13
 24/72 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
71%

"csak közben alig tudunk valamit arról, hogy az a 80000-es kárpátaljai magyarság, mit gondol erről."

Van egy egész szervezetük ami külön a kulturális és jogi problémáikkal foglalkozik. Igen nem tudjuk hogy mire gondol az összes 80000 ember, bár ahhoz képest mégis csak biztosra veszed hogy nincsen bajuk a jogaik elnyomásával, csak a fideszel...

"Pontosabban én tudok pár véleményt, mert akit ismerek, kérdeztem erről, de ez persze a jobboldalon senkit sem érdekel, amig ellenkező narrativát, bárminemű igazolás nélkül tolhattok."

1. Ez másik oldalon is megtalálható, én például linkeltem két magyar jogvédő panaszait, kárpátaljai származással.

2. Igen elhiszem hogy nem kedvelik a fideszt én sem vagyok oda értük. Sőt még azt is elnézem hogy vannak köztük akiket a jogaik sárba tiprása sem zavar. A tökön rugást is meg lehet szokni.

3.

"Pontosabban én tudok pár véleményt, mert akit ismerek, kérdeztem erről,"

Érvelési hiba: [link]

4.

Mi az hogy igazolás nélkül? Most igazoltam kétszer a 22-esben. Te meg csak egy anekdotát mondtál állitolagos ismerősőkről.

"A kárpátaljai magyarokat pajzsként tartja a magyar politika maga előtt, hogy legyen mivel igazolni a ruszkipártiságot,"

A kormány meg szavazta a ruszkik elleni szankciokat, és még segélyeket is küldött.

2023. jún. 4. 10:28
 25/72 anonim ***** válasza:
76%
ahhoz képest több tízezer ukit engedtünk be és a legtöbb szankciót megszavaztuk
2023. jún. 4. 11:33
 26/72 anonim ***** válasza:
100%
14# hát magyarország durván 10%a kisebbség ebből a svábok jobban élnek mint mi a szlovákok meg a románok nagyon kevesen vannak aki van az sincs megkülönböztetve a cigányok meg maguknak köszönhetik 600 év alatt nem tudtak beilleszkedni.
2023. jún. 4. 11:38
 27/72 anonim ***** válasza:
81%

"De azt is vedd észre, hogy maga az ukrán kormány központi és regionális szinten gesztusokat is tett"

Az nem ez az ukrán kormány volt.

"most legalábbis empátiával viszonyultunk volna az ukránok iránt és a sérelmeket addig is félretettük volna?"

Empátiával fordulunk, engedünk be ukrán menekülteket, stb.

2023. jún. 4. 11:42
 28/72 A kérdező kommentje:

“Az nem ez az ukrán kormány volt.”

Mint ahogy nem is ez a magyar kormány volt.. talán ezzel is összefüggésben van a dolog, nem gondolod?

2023. jún. 4. 12:11
 29/72 A kérdező kommentje:
Érdekes, úgy tűnik a kormány levette a linkelt videót. Hírek szerint javítják és a Krimet vidszaszínezik ukranra 😅
2023. jún. 4. 12:12
 30/72 anonim ***** válasza:
82%

De a kárpátaljai magyarok ugyanazok.

2023. jún. 4. 14:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!