Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok, nem kéne...

Mit gondoltok, nem kéne nekünk is az informatikára rágyúrnunk, mint az észteknek, hogy végre nőjön a gazdaságunk?

Figyelt kérdés
Észtország jelenleg a legélhetőbb ország a volt Szovjetunióból, azért, mert már 30 éve bele vannak őrülve a számítógépekbe, és ez felhúzta a gazdaságukat. Valamikor a 2000-es évek felénél hagytak le minket, mert a SZU részeként nagy hátrányból indultak hozzánk képest.

2023. máj. 28. 10:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%

Nem! Nekünk a vármegye táblákra kell rágyúrnunk, meg a máglyákra amin elégerjük az eretnek pittyegő villódzó dobozt nyomtatókat!

Előre nem hátra!

2023. máj. 28. 10:10
 2/13 anonim válasza:
80%

Abszolút nem az a kormány célja, hogy jobb legyen.

Sokkal jobb nekik, ha mesterségesen vissza van fogva a gazdaság, lehet alacsonyan tartani a bèreket, nyugdíjat mindent.

2023. máj. 28. 10:10
 3/13 anonim ***** válasza:
2%
Nem.
2023. máj. 28. 10:12
 4/13 anonim ***** válasza:
22%
Szerinted hol vagyunk elmaradva?
2023. máj. 28. 10:14
 5/13 anonim ***** válasza:
11%
Nem. Informatika genyó. Már gyerekként is rühelltem.
2023. máj. 28. 10:17
 6/13 anonim ***** válasza:
2%
Én le is csuknék minden infóst.
2023. máj. 28. 10:19
 7/13 anonim ***** válasza:
15%

Sajnos már rágyúrtunk.

Nemrég kaptam a helyi önkormányzattól egy értesítést, hogy ezentúl elektronikus formában is tudjuk a kapcsolatot tartani, ha engedélyezem. Ehhez be kellett lépnem az ügyfélkapun, majd az értesítésben nagyjából fél oldalon keresztül taglalt módon a végtelenül elbonyolított rendszerből letöltenem egy elektronikus ŰRLAPOT, azt kitölteni (megadva számtalan felesleges adatot - például lakcímemet, levelezési címemet, stb...), majd a kitöltött ŰRLAPOT feltölteni a tárhelyre, ahonnan kaptam egy értesítést, hogy a feltöltött ŰRLAP feldolgozását megkezdték. Az azóta eltelt fél évben más jelzést nem kaptam.

Egy jól működő rendszerben ennek az elintézése nagyjából abból állna, hogy a személyes beállítási felületemen egy jelölőnégyzetet kipipálok vagy sem. Ehelyett nálunk a papír alapú ügyintézésből csináltak egy olyan bonyolult rendszert, ahol a papírt elektronikus űrlapokkal helyettesítették, miközben végtelenül elbonyolították az ügymenetet.

Szóval van egy olyan érzésem, nem kellene ezt erőltetni ebben az országban...

2023. máj. 28. 10:24
 8/13 anonim ***** válasza:
17%
Fizethettem a kamatos kamatot mert a nyomorult ügyfélkapus regisztrációm kötelező érvényű volt. Az alapvető probléma viszont a létberendezkedésünk ezer szálon való függése. Kis túlzással már egy villanyégő kicseréléséhez is szakembert kell hívni. Rühellem ezt a világot amibe bele vagyok kényszerülve. Persze lehetne a rosszat jobban is csinálni, mint az észtek. Már gyerekként is elgondolkoztam azon, hogy minek ülök én az iskolapadban, vagy minek a wc papír amikor lehetne olyat üríteni amihez nem kell stb.
2023. máj. 28. 10:38
 9/13 anonim ***** válasza:
36%
De, de, de! Nézd meg indiát. Matek és info, ezt kellene tolni ezerrel. Akkor feljöhetnénk az összeszerelő, olcsó, dolgos kéz kategórából.
2023. máj. 28. 10:50
 10/13 anonim ***** válasza:
81%
De rá kéne! Csak sajnos a magyar emberek egy részének, elég annyi, hogy van vármegye, gonosz Gyurcsány, kanyarban előztünk, és Mo. a legjobb hely ez EU-ban. Amíg ez a nézet fennáll, addig ne is reménykedj másban! És egyelőre a szikrája sem látszik annak, hogy ez mostanában változna.
2023. máj. 28. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!