Mit gondoltok, nem kéne nekünk is az informatikára rágyúrnunk, mint az észteknek, hogy végre nőjön a gazdaságunk?
Nem! Nekünk a vármegye táblákra kell rágyúrnunk, meg a máglyákra amin elégerjük az eretnek pittyegő villódzó dobozt nyomtatókat!
Előre nem hátra!
Abszolút nem az a kormány célja, hogy jobb legyen.
Sokkal jobb nekik, ha mesterségesen vissza van fogva a gazdaság, lehet alacsonyan tartani a bèreket, nyugdíjat mindent.
Sajnos már rágyúrtunk.
Nemrég kaptam a helyi önkormányzattól egy értesítést, hogy ezentúl elektronikus formában is tudjuk a kapcsolatot tartani, ha engedélyezem. Ehhez be kellett lépnem az ügyfélkapun, majd az értesítésben nagyjából fél oldalon keresztül taglalt módon a végtelenül elbonyolított rendszerből letöltenem egy elektronikus ŰRLAPOT, azt kitölteni (megadva számtalan felesleges adatot - például lakcímemet, levelezési címemet, stb...), majd a kitöltött ŰRLAPOT feltölteni a tárhelyre, ahonnan kaptam egy értesítést, hogy a feltöltött ŰRLAP feldolgozását megkezdték. Az azóta eltelt fél évben más jelzést nem kaptam.
Egy jól működő rendszerben ennek az elintézése nagyjából abból állna, hogy a személyes beállítási felületemen egy jelölőnégyzetet kipipálok vagy sem. Ehelyett nálunk a papír alapú ügyintézésből csináltak egy olyan bonyolult rendszert, ahol a papírt elektronikus űrlapokkal helyettesítették, miközben végtelenül elbonyolították az ügymenetet.
Szóval van egy olyan érzésem, nem kellene ezt erőltetni ebben az országban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!