Mennyire szúrták el a rendszerváltást Magyarországon?
Semennyire. A rendszerváltás összes szereplője elérte a célját. A késő-kádári technokrácia és a vele szövetséges liberális háziellenzéki csoportok számára új gazdasági lehetőségek nyíltak, az igazgatói pozíciókat tulajdonosivá lehetett alakítani stb. A komcsi felső vezetésnek sikerült biztosítani a szabad elvonulást és a magas nyugdíjakat, illetve vagyonok megszerzését/átmentését. Az antikommunisták elmondhatták, hogy megdőlt a párt uralma. Tehát többé-kevésbé mindenki, aki érdekelt volt a rendszerváltásban, az elérte benne a célját. A rendszerváltás nem forradalom volt, még kompromisszumnak is alig nevezném. A komcsi eliten belüli kompromisszum volt arról, hogy a régi gárda csendben háttérbe vonul, és a fiatalabb felsővezetők és az újabb stílust képviselő középvezetők veszik át a hatalmat. A jobboldali ellenzék labdába se rúgott a rendszerváltás idején, az 1990-es MDF-győzelem ugyan azt jelentette, hogy hiba csúszott a forgatókönyv végrehajtásába, de végül az MDF nem bizonyult "veszélyesnek" a komcsik pozícióira, hiszen az MDF-en belül is erős volt a befolyásuk.
A lakosság kb. 2/3-a jól járt az elmúlt 20 évvel, kb. 1/3-a rosszul. Főleg a rendszerváltáskor 40 év felettiek jártak rosszul, hiszen az új körülményekhez ők már nem tudtak alkalmazkodni. Ma ők a nosztaligázó öreg komcsik, akiknek a jajveszékelésével tele van a gyk, ld. az előző oldali jellegzetes vénkomcsis sírdogálást. Amíg a jajgató vén komcsik élnek, addig természetesen mérgezni fogják az ifjúságot a "milyen jó volt a Kádár-rendszer" témával, de szerencsére ezt már egyre kevesebben veszik komolyan.
10.23. Nem vagyok és soha nem voltam "vérkomcsi". Te nem éltél abban az időben,és nem is vagy hajlandó reálisan nézni az azóta történteket .
Vajon ha a komcsik csak maguk között osztották volna szét a vagyont,akkor pl. Antall József miért vett magánrepülőt: Simicska hogyan lett milliárdos? Orbánnak honnan van a vagyona? Hogy vehette meg bagóért Tokajt a feleségének,és adott neki még vissza nem térítendő adótámogatást is?
Egyikük sem volt komcsi,hanem mind jobboldali politikus!
A komcsiknak legfeljebb jobb volt az összeköttetésük,de a koncból mindenki más is kapott,nem csak a komcsik.
Nem kell vérkomcsinak lenni,hogy belássa, a rendszerváltást elszúrták! Annak biztosan tetszik,akinek az a legnagyobb gondja,hogy az Ikeán kívűl hol kaphatna gyerekmintás textil pelenkát? Aki viszont egyik napról a másikra él a családjával,annak biztosan nem jó.
A 10:23-asnak van igaza,a társadalom döntő többsége sokkal jobban él mint 20 éve,csak mi magyarok szeretünk panaszkodni.A rendszerváltás meg sikeres volt,én most 44 éves vagyok és áldom a sorsot hogy volt rendszerváltás egyébként nem mentem volna semmire,éhbérért dolgoztam előtte utána meg kemény munkával mint kisvállalkozó biztos megélhetést tudtam teremteni magamnak és családomnak.
Ma már 5 embernek adok munkát.
"A lakosság kb. 2/3-a jól járt az elmúlt 20 évvel, kb. 1/3-a rosszul. Főleg a rendszerváltáskor 40 év felettiek jártak rosszul, hiszen az új körülményekhez ők már nem tudtak alkalmazkodni. Ma ők a nosztaligázó öreg komcsik, akiknek a jajveszékelésével tele van a gyk, ld. az előző oldali jellegzetes vénkomcsis sírdogálást. Amíg a jajgató vén komcsik élnek, addig természetesen mérgezni fogják az ifjúságot a "milyen jó volt a Kádár-rendszer" témával, de szerencsére ezt már egyre kevesebben veszik komolyan."
Szerintem jelentkezz elvonókezelésre. Úgy nem leszel büntethető.
ma 11:04
Felőlem idemásolhatod az egész kapcsolat.hut vagy az egész népszabit, különösebben nem fog meghatni.
Lejárt az időtök, múzeumi példányok vagytok, szegény csacsi öreg komcsik.
11:14
"A 10:23-asnak van igaza,a társadalom döntő többsége sokkal jobban él mint 20 éve,csak mi magyarok szeretünk panaszkodni."
Te a hozzászólásod alapján értelmes ember vagy, kérlek ne szállj be te is abba a szemétségbe, hogy "a magyarok" ilyen, olyan rosszak stb.
A magyarok nem panaszkodnak, hanem többségük (hétfő délelőtt van) dolgozik. Akik ráérnek itt vinnyogni, azok főleg komcsi nyuggerek.
Lehet, hogy torzan, de lényegesen másként látom a jelenlegi Világot, - és láttam a "rendszerváltás" előtti Világot, - mint sok hozzászóló.
Nekem lényegében ráment az aktív férfikorom arra, amit "rendszerváltásnak" kereszteltek el anno, és egy árnyalattal sem érzem magam jobban a jelenlegi állapotokban, mint az "eseményt" megelőzően.
Számomra nem rendszerváltás, ill. nem reform az, hogy mindent szétbombázunk, eladunk, tönkreteszünk - következmények, ill. felelősségre vonás terhe nélkül, - nem rendszerváltás, hogy időről-időre átverjük tömegével az embereket - már a "választás" intézményénél kezdve...
-Mi is a rendelkezésre álló "választék"?...
Ígéret -rendszerek.
Szelektív emlékezet.
Bort iszunk, vizet prédikálunk.
Riválisokra összpontosítás - a valódi társadalmi szerepünk rovására.
Pénzcsinálás, - csak magunknak, csak mások kárára.
Két kézzel pazarlás - minden szinten.
Az előttünk URALKODÓK eredményeit - az agyagos földig - leromboljuk, (tök mindegy, hogy hasznos, működő-, életképes megoldás volt-e).
"Megszüntetünk, felszámolunk FELESLEGES intézményeket", - aztán sok, apró, ötletes fantázianévre elkeresztelt apró sejtből - fű alatt - újra építjük a saját hordánkból.
Eközben ezerrel bombázzuk - közpénzen (!) - a "nagyérdeműt" a (vélt) "eredményeinkkel", - miközben olyan kudarcaink sikkadnak el, amelyeket majd a minket követők fognak KÖZPÉNZEN (!) feltárni.
Energiáink kimeríthetetlenek, - ha másoknak kell ártani, alátenni, - és az sem probléma, hogy 100 magyar (?) 374 felé húz.
Szóval akiknek ez MIND "sikertörténet", az - véleményem szerint - becsukott szemmel, bedugott füllel, érzéketlenül, eltorzult értékítélettel jár-kel, éli világát a semmiben.
Ezt nem lehet úgy kifejezni, hogy elszúrták, - egy az egyben építettek a régi rossz helyett egy, az alapjaitól kezdődően sokkal rosszabb valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!