Az ellenzékiek miért képtelenek elfogadni, hogy a Fidesz kormányzása alatt növekedett a reálbér?
Figyelt kérdés
2010 óta 154%-kal növekedtek a bérek, az infláció meg 59% volt. Ezt akárhogyan is nézzük reálbér-növekedést jelent.2023. máj. 18. 18:29
31/36 anonim válasza:
24# szerintem az a szánalmas hogy fel se fogtad amit írtam.
32/36 A kérdező kommentje:
Semmi gond, mindenkivel előfordul. Gondolhattam volna én is, hogy valami félreértésről van szó.
"Itt jön a számmisztika. Ha 59% az adott időszak inflációja akkor az inflált termék ára az 159%-a az eredeti árnak."
Idáig stimm.
"Ha 54%-kal nőttek a bérek akkor az új bér az a 154%-a a réginek."
Csakhogy nem 54%-kal nőttek a bérek, hanem 154%-kal, így az új bér a 254%-a a réginek.
"Ha az infláció 100%, akkor azt azt jelenti, hogy az új ár az a régebbi ár 200%-a. A 200 pedig több, mint a 154 :D"
A 254 meg több, mint a 200. :)
2023. máj. 18. 21:19
33/36 anonim válasza:
#31. Ne hízelegj magadnak, mert finoman szólva sem kvantumfizikára kalibrált az agykapacitásod. Semmi bonyit nem írtál.
34/36 anonim válasza:
Sajnos én azt vettem észre, hogy soha ennyit még nem kerestem, és soha nem volt ennyire kilátástalan a helyzetem. Lyukas cipőben járok, mert nem jut rá. Hó vége egy kínszenvedés. Pedig nem változott az, amire költenem kell havonta.
35/36 anonim válasza:
#34. Ez nagyon érdekes. 2009-ben meg bruttó 200 alatt volt az átlagbér...van még kérdés, hogy miért nem akarja vissza azt az időszakot senki és miért kap kétharmados felhatalmazást a Fidesz?
36/36 anonim válasza:
Eurò/ forint hogy ált? Lakásárak stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!