Egyetértesz az Ukránokkal akik leakarják állítani a barátság olajvezetéket? (állítólag)
Én azt gyanítom, ez inkább ruszki dezinformáció, propaganda.
(Pedig amúgy nem volna egy utolsó ötlet! Ha nem abból az irányból kapnák a gáz legnagyobb részét, közvetlenül putlerisztántól vásárolva, talán a magyarországi rezsim is kitolatna vlagyimir putyin végbeléből... Én abszolút támogatnám!)
Mondjuk megértem az ukránokat, a magyarok ott vétóznak ahol tudnak, és valljuk be a magyar társadalom örül ,hogy Ukrajnát megsemmisítik az oroszok.
Tehát, ha mi magyarok örülünk ukrán civilek halálának, akkor ők is megszívathatnak minket nem.
Ez egy gazdasági harc, hasonló, mint hogy pont azok az országok fedezik fel az ukrán gabona mérgező voltát (Mo., lengyelek) akik nettó exportőrként a magas búzaárban érdekeltek, a többiek meg veszik gond nélkül.
Az ukránok meg tudnak szívatni minket, de azzal magukat is (ha nem kapunk kőolajat, nem adunk nekik gázolajat meg gázt). Morálisan iagzuk van, a MOL-nak ugyanis extraprofitja van azon, hogy a világpiaci árnál az embargó miatt olcsóbb Ural olajból finomít, miközben világpiaci áron ad el. Tehát lényegében az ő véráldozatuk az oka, hogy nekünk extraprofitunk van, úgy gondolják, ezért jogosan járna nekik több pénz a szokásosnál.
Játékelméletileg ez egy "chicken game" (mindkét fél rosszul jár, ha nem kooperálnak), amit így kell játszani, ahogy a MOL tette. A kérdésre a válaszom az, hogy az Ukránok NEM akarják elzárni a vezetéket, csak ijesztegenek vele, amire az adekvát válasz az, hogy nem vesszük észre.
7
Akkor miért nem költözöl oda ha ennyire rokonaid?
"Tehát lényegében az ő véráldozatuk az oka, hogy nekünk extraprofitunk van, úgy gondolják, ezért jogosan járna nekik több pénz a szokásosnál."
Azóta már sokszor emelték a tranzitdíjat, úgyhogy pcsa a szemükre (ukiknak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!