Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A liberálisok miért nézik le...

A liberálisok miért nézik le annyira a fizikai munkát?

Figyelt kérdés
Mindig kritizálják a kormányt, hogy csak diplomásokat kéne képezni, meg szidják a fizikai munkásokat.
2023. máj. 8. 11:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%

"Akkor miért van az, hogy migriket kell behozni nyugatra, mert nincs aki a fizikai munkákat elvégezze, mert mindenki diplomás állásból él?"

Már megint egyszerű vagy, mint egy fakocka, "senki", "mindenki", ilyen kategóriákban csak az ostoba emberek gondolkodnak.

Amúgy meg leírtam, hogy szükség van még fizikai munkára. De egyre kevésbé, ahogy haladunk előre az időben.

És bizony egy lapátos tróger az olyan munkakör, amit bárki el tud végezni, és ennek megfelelően fizetik is meg.

Ezért az értelmes emberek tanulnak, így muszáj "importálni" olyanokat, akiknek ez a lapátos tróger fizetés is jobb életszínvonalat biztosít, mint amilyen színvonalon otthon élnek.

"Egyébként is egyre inkább látszik, hogy a jövő az lesz, hogy a nyugat újraiparosít, mert az nem működik, hogy mindent keleten termelünk"

De ez nem azt jelenti, hogy sokkal több fizikai munkásra lesz szükség, mert ahol csak lehet, az emberi munkaerőt technológiával váltják ki.

2023. máj. 8. 12:33
 12/24 anonim ***** válasza:
79%

Vicces ilyet mondani

"Halát adok az egnek hogy nem pedagógusként vqgy ápolóként kell megélnem nyomorúságos bérből" novák katinka terroristapártoló közkegyelt

És "akinek nincs semmije az annyit is ér" lázár János után.

2023. máj. 8. 12:34
 13/24 A kérdező kommentje:

#11: "lapátos tróger"

Erről beszéltem.

2023. máj. 8. 12:57
 14/24 anonim ***** válasza:
91%
Azért fizikai munkás és fizikai munkás között is hatalmas a különbség. Ne keverjük össze a betanított segédmunkást, illetve a munkájára igényes, tervezni tudó, udvaris szakembert (villanyszerelő, burkoló, tetőfedő vagy bármi más). Az előbbire többnyire jogos a lapátos tróger, az utóbbira nem.
2023. máj. 8. 13:15
 15/24 anonim ***** válasza:
70%

"#11: "lapátos tróger"

Erről beszéltem."

Nevezhetjük tőlem lapátkezelő mérnöknek is, a lényeg ugyanaz marad.

Áruld már el nekem, hogy mégis mire kéne itt felnézni?

Mire??

Aki arra is lusta, hogy egy szobafestő-mázoló szakmát megszerezzen, és megelégszik azzal, hogy lapáttal hányja sódert A-ból B-be, ahogy mondják neki, az még saját magát sem tiszteli meg azzal, hogy többre törekedjen, az saját magát is lenézi.

Egyébként nem sokáig fognak már ezek se lapátolni, max. 5 év, és már ezt gépek fogják végezni.

2023. máj. 8. 13:28
 16/24 anonim ***** válasza:
70%
Sajnos a kérdező agyi kapacitásának erős limitje miatt nem lehet érdemi vitát folytatni ebben a kérdéskörben.
2023. máj. 8. 13:38
 17/24 anonim ***** válasza:
82%
Fizikai munkás vagyok (villanyszerelő) és egy értelmiségi grafikus, informatikus, stb ismerősöm se néz le mert értelmes ember vagyok.
2023. máj. 8. 14:13
 18/24 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem a fizikai munkát nem nézi le senki. A kritika annak szól, hogy errefelé a fejlődésnek nem az a jó iránya, hogy az alacsony hozzáadott értékű munkát árulod ki olcsón.

Hozzátéve, hogy annyiból lehet ezzel is vitatkozni, hogy a globális ellátóláncok összeomlásának, és az újraiparosítás közepén sem egyértelműen idiótaság gyárakat építeni. Ugyanakkor az általában kijelenthető, hogy a fejlett országok közé ritkán emelnek fel az összeszerelő üzemek.

2023. máj. 8. 14:20
 19/24 anonim ***** válasza:
74%

A fideszesek miért tesznek fel olyan kérdéseket, amelyekbe belecsomagolnak egy hamis állítást?

Miért adja például a kérdező a liberálisok szájába azt, amivel csak a fideszesek rágalmazzák őket?

Ennyi erővel én miért nem kérdezhetem meg, hogy a kérdező miért szeret ennyire általa meggyilkolt szűz lányok vérében fürödni teliholdas éjszakákon?

Hiszen ugyanúgy csak a saját hazugságomra kérdeznék rá, ahogy a kérdező is csak fidesz által a liberálisokról terjesztett hazugságra kérdez rá, mintha az tény lenne!

Vagy netán a saját, korábbi, liberális önmagukból indulnak ki?

A liberális orbán viktor lenézte a fizikai munkát a liberális internacionálé elnökeként - majd hirtelen tisztelni kezdte elhízott konzervatívként és illiberálisként, amint kastélyba költözött????

Ez esetben inkább orbán viktortól kellene megkérdezni: Soros-ösztöndíjon tengődő ifjú liberálisként miért nézte le a fizikai munkát - elhízott, dúsgazdag illiberális kastélylakóként pedig hogy kezdte el hirtelen ennyire tisztelni?

De ami a legfontosabb: ha már így tiszteli, mi lenne, ha meg is fizetné, esetleg?

2023. máj. 8. 14:34
 20/24 anonim ***** válasza:
79%

"Akkor miért van az, hogy migriket kell behozni nyugatra, mert nincs aki a fizikai munkákat elvégezze, mert mindenki diplomás állásból él"

Azt azért tegyük hozzá, hogy ezeket a "migriket" azért kell "behozni" (egyébként nem "behozzák" őket, hanem maguktól, saját akaratból jönnek), mert az ÁLLAMI szektorban óriási munkaerőhiány van MINDENHOL Európában. Nyugaton sem betanított segédmunkásokra van szükség, meg pizzafutárokra (akiket egyébként nagyon becsülök, de belőlük nincs hiány), hanem ápolókra, szociális munkásokra, gondozókra, stb.

Nem "lapátos trógerekre" van szükség, ahogy az egyik másik válaszoló fogalmazott, hanem szakképzett fizikai munkásokra.

2023. máj. 8. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!