Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó ötlet lenne a szavazati...

Jó ötlet lenne a szavazati jogot minimális iskolai végzettséghez pl. érettségihez kötni?

Figyelt kérdés
2023. máj. 4. 21:26
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%
Már pedig az emberek többsége nem megy el szavazni de mimdegy a sok fital is biztos csak 1% kutyapártra telik mivel ennyien vannak lakoság arányosan.Aki meg ki megy és kint dolgozik haza kel utazni vagy egy napot csak utazásal kel töltenie hogy, szavazon hiszen akik kint vanak ők is 1% hozznának össze.És igen lehet mondani szánjon rá egy napot de akkor piacot is állitsuk meg egy napra aki igy gondolja az életébe nem dolgozot még.
2023. máj. 4. 22:39
 22/33 anonim ***** válasza:
87%
Mire alapozod, hogy az emberek többsége nem megy el? Nézz már rá a választási adatokra.
2023. máj. 4. 22:40
 23/33 anonim ***** válasza:
10%

Ez a buta cigányok elleni védekezés. Ki is találhat ki ilyet? Fidesz? Nem. DK? Nem? Momentum? Nem?

Akkor melyik, NSDP nincs Magyarországon.

Mi lesz a következő? Vagonokba rakják őket?

2023. máj. 4. 22:51
 24/33 anonim ***** válasza:
81%
Én jól emlékszem, hogy több liberális ellenzéki is akart hasonlót, mert azt remélik, hogy ettől majd ők fognak nyerni. Amióta a Mi Hazánk írni tudáshoz kötné a szavazati jogot, azóta ez az ötlet maga a rasszizmus. Kérdés, hogy az előítéletektől mentes liberálisok miért asszociálnak az írástudatlanságról a bőrszínre. :)
2023. máj. 4. 22:58
 25/33 anonim ***** válasza:
12%

Én bejelentett munkához kötném a szavazati jogot.

Leegyszerűsítve a gondolatmenet:

Dolgozik=fizet adót= "a társadalom hasznos tagja"

Aki nem dolgozik ne szóljon bele a közügyekbe

2023. máj. 4. 23:04
 26/33 anonim ***** válasza:
14%

En pontoznam a szavazatot hogy sulyozva legyen.

4 altalanosig 1 pont, 8 altalanosig 2 pont.

Ha van szakma vagy erettsegi, akkor 3 pont. Extra szakma +1 pont.

Technikum, mesterkepzes, okj +1 pont,

Diploma 5 pont, minden tovabbi diploma +1 pont.

Tehat ha valakinek van 2 diplomaja, az 3x annyit erne, mint egy 8 alt, 2x annyit, mint egy szakma/erettsegi, es masfelszer annyit, mint egy technikum vagy dupla szakma.

2023. máj. 4. 23:08
 27/33 anonim ***** válasza:
81%

És ha tegyük fel, gazdag 60as vagyok, aki idő előtt nem hivatalosan, de nyugdíjba ment, de csak az éttermi ebédeimből több áfát fizetek, mint más szja-t? Akkor ne szavazhassak?

Vagy ha épp elvesztettem a munkám?

Vagy ha diák vagyok.

Vagy ha nevelek 5 gyereket és megteheti a család, hogy ne dolgozzak, haneá a gyerekekkel, háztartással foglalkozzak. Egy öt gyerekes háztartásbeli anya nem hasznos tagja a társadalomnak?

2023. máj. 4. 23:09
 28/33 anonim ***** válasza:
19%
Nem, az amcsi demokrácia az igazi. Ott még a halottak is szavazhatnak.
2023. máj. 4. 23:38
 29/33 anonim ***** válasza:
90%
Nem lenne jó ötlet.
2023. máj. 5. 03:23
 30/33 anonim ***** válasza:
31%
Én nem értek egyet az ötlettel. Pl sokszor szakma után kell egy érettségit tenni. Pl nálunk apának nincs érettségije hanem szakmája van. Egy értelmes, olvasott ember. Szerintem egy tesztsor kéne, mondjuk pszichológusok által összeállítva. Ebben felmérhetnék a kompetenciákat, amik a felelős döntés meghozatalához kellenek mondjuk. Ötvözve a logikus gondolkodással, objektív széles látókörrel, morális érzékenységgel. Így el lehetne kerülni hogy a Mucsamicsodai romákat meg lehessen venni egy zsák krumpliért és egy doboz tejért. Ez csak egy példa volt, senki ne vegye magára
2023. máj. 6. 08:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!