Honnan ered az a liberális mítosz, hogy: "a külhoni magyarok félmilliós nyugdíjakat vesznek fel, miközben Magyarországon a kisnyugdíjas éhenhal" ?
Személy szerint én vajdasági magyar vagyok, viszont magyar állampolgár is. Azonban mivel nem dolgoztam munkavállalói jogviszonyban (egyedül csak diákmunkában, amikor Magyarországon tanultam) ezért nincs TAJ számom se. Így mivel nincs TAJ számom, így nem is vagyok/leszek jogosult semmiféle magyarországi nyugdíjra. Az összes vajdasági, akit ismerek ugyanúgy nem jogosult és nem is kap semmiféle magyarországi nyugdíjat.
Az egyedüli kivétel azok, akik ténylegesen dolgoztak Magyarországon (mondjuk ezek, akik konkrétan Magyarországra költöztek, ott telepedtek le), mivel nekik emiatt van TAJ számuk és a magyar munkaéveik miatt jogosultak magyarországi nyugdíjra.
Viszont rengetegszer olvasok elfogadás-párti toleráns liberálisoktól olyan kommenteket, hogy "r0hadjanak meg ezek a románok*! A Zorbán milliárdokat szétosztogat nyugdíjként nekik!" vagy "ezek a mocsok buszoztatott ukránok felveszik az állampolgárságot és máris félmilliókat kapnak!" stb
Személy szerint ezeket én a mítoszok és legendák közé sorolom, és Hans Christian Andersen kötetei mellé tenném a könyvespolcon.
*A liberálisok szerint az állampolgárság egyet jelent a származással is
1) Nem én kezdtem.
2) Pontosan. Mert amit Magyarországon "liberális" vagy "balliberális" néven emlegetnek attól inkább okádhatnékom támad. De Hollandiában (meg egyébként amennyire megismertem őket, más nyugati országokban is) fényévekkel emberségesebbek a liberálisok. Na meg koherensek, nem olyan beszűkült agyú zombik, mint Budapesten, legalább lehet velük értelmes eszmecserét folytatni (függetlenül attól, hogy élp egyetértek-e vagy sem velük).
A kedvencem az volt, amikor egy napi két doboz cigit elszívó láncdohányos alkesz szívrohamot kapott, és olyan szövegek mentek, hogy "a gonosz Zorbán a tehet róla mert nem fejleszt mette az egészségügyet!". Hogyne persze...biztos majd pont Orbán Viktor miniszterelnök úr elsőszámú felelőssége a te egészséged 😅
Viszont amikor itt Hollandiában egy láncdohányos kap tüdőrákot és meghal akkor érdekes módon egy liberálist sem hallok visítozni, hogy " mer' a gonosz Rutte gyilkolta meg!", Hanem csak visszakérdeznek, hogy "Minek dohányzott?"
Magyarországon csak messiásvárások vannak. Mindenki vár a nagy semmire. De senki semmit nem csinál. A legdagadtabb nemzet (az angolokkal egyetemben) egész Európában. Senki nem sportolna, nem menni ki mozogni, csak rendel valami csendes-óceáni makákókaki varázstabkettát, amit majd ha bekap akkor másnapra egyből leolvad a zsír. Tipikus budapesti hozzáállás, ne kelljen semmit csinálni, de majd jöjjön a nagy csoda magától. Míg Hollandiában alig látni dagadt embereket. Még idős bácsik-nénik is bicikliznek meg kimennek mozogni (vagy kertészkedni, aminek óriási hagyománya van).
De még sorolhatnék egy rakás dolgot is. Igazából ha egy holland megmondja, hogy Wilders vagy JA21-párti (mint az egykori kollégám) akkor nem kezd el egyből gyűlölködni ellene senki, elfogadják a hollandok, hogy demokráciában élünk és létezik véleménypluralizmus. Nem úgy, mint Budapesten ahol ha kicsit is nem értesz egyet a ballibekkel, akkor azonnal és véglegesen ki vagy átkozva.
Meg alapból nem b*sztat senki sem. Pl amikor leültem kint az utcán a padra egy füves cigire rágyújtani, akkor senki le se tojt. Míg Budapesten ha nem úgy néztem valakire, akkor egyből odajött kekeckedni velem (de verekedni egy sem kezdett, mert ahhoz némi bátorság is kellene).
Meg eleve milyen gusztustalan volt Budapest ez az állandó székely-ellenes propaganda a liberálisok részéről. Hollandiában még a legvadabb liberálisoktól sem hallottam soha, hogy mondjuk a flandriai vagy arubai hollandok ellen uszítanának.
De ezek mind-mind csak néhány dolgok a sok másik közül.
"Amúgy meg neked nem mindegy onnan Szerbiából?"
Te se nagyon olvastál el bármit abból amit írtam.
Javíts ki, ha tévedek, de Magyarországon nem a TAJ-szám megléte jogosít nyugdíjra, hanem a minimum 15 év bejelentett munkaviszony (szolgálati idő), és a nyugdíjkorhatár elérte (nőknél 40 év munkaviszony is elégséges). A TAJ-szám az egészségbiztosítással van kapcsolatban, nem a nyugdíjbiztosítással.
Ami Hollandiát illeti, ott azért nem látsz kövér embert, mert egyrészt genetikailag mások (egy 180 cm magas holland nőn nem látszik annyira a túlsúly, mint egy 165 cm magas magyar nőn), másként teljesen mások az étkezési szokásaik. A magyarok szeretnek enni, a hollandok az evést szükséges rossznak tartják, ami csak pénzbe kerül. Nem tudnak főzni, nem is érdekli őket a főzés, nincs olyan, hogy "holland konyha". Vannak holland rokonaim, volt részem a "vendéglátásukból" (ők is így esznek), toleráns vagyok, de más magyarnak kopogott volna a szeme az éhségtől, egy-egy olyan étkezés után. Nem csoda, hogy porleveseken, konzerv kajákon, meg pontosan annyi szelet húson, ahányan asztalhoz ülnek, nem híznak el.
Kedves Kérdező!
Szerintem ne foglalkoztatók ezzel. Magyarországon mindenki túl okosnak gondolja magát és mindig mindent jobban tud másoknál. A magyar népnek pedig mindig szüksége van egy olyan csoportra, akit éppen lehet szidni. Én személy szerint, tiszta szívből örülnék, ha fél milliós nyugdíjakat kapnának az említett emberek, addig sem tűnnének el a milliárdok a magyar útvesztőben...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!