Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi volt Orbán Viktor eddigi...

Mi volt Orbán Viktor eddigi legaljasabb cselekedete?

Figyelt kérdés

2023. máj. 1. 17:59
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
37%
Ezt ennyiből nem lehet levezetni. Egyenként kellene hozzá vizsgálni az egyéni választókerületek eredményeit, ez irtó nagy munka volna. És még akkor sem lehetne pontosan tudni, hogy hogy alakult volna a második forduló, hogy sikerült volna a kampány, hányan mentek volna el szavazni és ki kire szavazott volna. De minden valószínűség szerint elvesztette volna a választást a Fidesz. De még ha nem is vesztette volna el, legalább a kétharmadot nem tudta volna megszerezni, és nem tudta volna tovább folytatni a kétharmados törvények átírását.
2023. máj. 4. 19:00
 32/41 anonim ***** válasza:
64%

Szerencsére én itt vagyok én.

A Fidesz listáról összehozott 37-et. Egyéni választókerületekből 11 olyan kerület volt, ahol 50% felett volt a Fidesz eredménye, ezeket kapásból viszi. Olyan, amit a Jobbik, vagy az MSZP-EGYÜTT-stb nyer 0 db.

Olyan kerületek, ahol a Fidesznek legalább 45%-a volt 37. Szinte biztos, hogy a 2. fordulóban is verte volna ezeket a kerületeket.

Ahol minimum 43%, de 45% alatt, olyanból volt 20 db. Ezeket is nagy valószínűséggel vitte volna.

A 20% körüli eredményeket elért Jobbik, meg a 2014-es Összefogás nem fognak egymásra leszavazni a második fordulóban. Ha kiestek vagy nem mennek el, vagy ami a Jobbik esetén valószínűbb, a Fideszre szavaznak.

"De minden valószínűség szerint elvesztette volna a választást a Fidesz."

És akkor ki nyerte volna meg, baszod? A Jobbik, vagy Gyurcsányék? 🤣

2023. máj. 4. 19:41
 33/41 anonim ***** válasza:
20%

"25 év alattiak szja elengedése."

Már ne is haragudj, de neked miért fáj az, hogy például a 15-18 éves nyári diákmunkásokra nem b*sznak nem tudom hány százalékos adót??!

(Nem vagyok fideszes! De ez most kiborított!)

2023. máj. 4. 19:48
 34/41 anonim ***** válasza:
85%

#33 Nem én írtam ezt, de azt kéne megérteni, hogy: ezzel az állam adóbevételei csökkentek! Na most az a pénz valahonnan hiányozni fog, vagy beszedik a többiektől.

(+Igazságtalan is abból a szempontból, hogy aki pl. olyan egyetemi szakon tanul, ami 5-6 éves, pl. jogi, orvosi, tanári, az nem igazán tud részesülni ebből a kedvezményből, max. ilyen nyári diákmunkán. Ezzel szemben akinek meg csak egy érettségivel robotol 19 éves korától egy gyárban, az megkapja ezt a kedvezményt évekig.)

2023. máj. 4. 22:33
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Pedig a roma-kérdés sürgető, mihamarabb megoldást kell rá találni.
2023. máj. 5. 00:03
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Minden cselekedete. Nem tudok mondani egy pozitívat sem, mert az is átverés.
2023. máj. 5. 01:56
 37/41 anonim ***** válasza:
72%

34 - "ezzel az állam adóbevételei csökkentek! Na most az a pénz valahonnan hiányozni fog, vagy beszedik a többiektől."

A francot érdekel az állam bevétele! Úgy csinálsz, mint ha az állami bevételek minden fillére megfontoltan, átgondoltan értelmes dolgokra lenne elköltve, nem pedig rengeteg baromságra.

2023. máj. 5. 02:40
 38/41 anonim ***** válasza:
64%

#37 Nyilván a nagy részét hülyeségekre költik, meg ellopják. De ennek ellenére elég nagy butaság, ha nem foglalkozik valaki azzal, hogy mennyi is az állami vagyon. Ellentmondásban is vagy magaddal, hiszen ha gondolkodtál már rajta, hogy hülyeségekre költik, akkor mégis érdekel téged is.

+Tegyük fel, hogy az ellopott rész fix, akármilyen nagy válság, bevételkiesés is van, abból nem fognak engedni, sem a stadionokból és egyéb hülyeségekből. Ebben az esetben ami kiesik adóbevétel, az az értelmes dolgokra költhető pénzből esik ki.

2023. máj. 5. 02:56
 39/41 anonim ***** válasza:
64%

"Nem én írtam ezt, de azt kéne megérteni, hogy: ezzel az állam adóbevételei csökkentek! Na most az a pénz valahonnan hiányozni fog, vagy beszedik a többiektől."

Én értem hogy az állam bevétele csökken, és ez hosszú távon nagy kieséssel jár.

De egyrészt, az állam bevételét nem lopja el senki?? Ha ebbe belegondolunk, csak kevesebbet tudnak lopni a honatyák. Meg, az állam bevételei nagyészt totál értelmetlen beruházásokra mennek el. Lásd: stadionok stb.

Másrészt, az állam ne a szerencsétlen középiskolás és egyetemista diákmunkásokon nyerészkedjen már!

Mondjuk igazad van abban, hogy ez valamelyest igazságtalan, de ha visszavezetnék a 25 év alattiak számára az szja-t, azzal pont az középiskolásokkal, egyetemistákkal tolnának ki.

Legalább a diákmunkásoknak maradjon már meg az szja mentesség!

2023. máj. 5. 09:59
 40/41 anonim ***** válasza:
80%

"De egyrészt, az állam bevételét nem lopja el senki?? Ha ebbe belegondolunk, csak kevesebbet tudnak lopni a honatyák."

Pont ezt írtam a #38-ban. Nehogy azt hidd, hogy az ellopott részből engedték el az így kieső SZJA-t. :) Ők ellopják ugyanazt az összeget, a kiesés meg a megmaradóból jön le.

2023. máj. 5. 15:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!