Magyarországon miért Budapest a baloldali elhajlás központja?
A nagyvárosok alapból több embert jelentenek, mint a vidéki városok. Ez nem csak MO-n tendencia, hogy általában a fővárosban, nagyobb városokban baloldaliak az emberek.
Ha félretesszük a tanulást és azt, hogy BP-n vannak a legjobb egyetemek, itt még viszonylag tűrhetőbb színvonalú az oktatás egy-két helyen, akkor azt kapjuk, hogy közel másfél millió magyar (BP-i lakos) alkotja az ország GDP-jének az 1/3-át, azaz valamit tudnak az emberek.
Annyi titka van az egésznek, hogy a városban az emberek 90%-a tud alkalmazkodni a többi emberhez és azt is tudja, hogy ez kell ahhoz, hogy kezdhessen is magával valamit, ha valaki azt híreszteli, hogy homofób, nem szereti a transzokat, melegeket az nem egy vonzó valaki, mert nem fogadja el a többi embereket, úgy ahogy vannak. Egyébként is: ahogy más vallása, úgy más szexualitása is történjen zárt ajtók között, nem a másik ember dolga, hogy foglalkozzon ilyenekkel.
Hol volt az valaha is vonzó, hogy valaki utál egy-egy népcsoportot valami miatt 1939-45 kivételével? Az ilyen emberek megvetendőek, főleg ha ezt is hangoztatják. Valamiért meleg zászlós emberek még nem vertek meg csoportosan heteró embereket, csak mert "heteró vagyok" feliratos pólóban sétált az utcán.
Vidéken 2/3 arányban pedig divat, hogy aztán nekem ne mondja meg senki, hogy mit csináljak, hiszen mindenkinek megvan a saját földje, ahol éldegél, nem nagyon kell alkalmazkodni senkihez, vagy csak minimálisan.
A baloldal pedig az egyenlő esélyek híve, szociális támogatások kiterjesztése és hasonlók, amikre a városiak jobban rászorulnak.
Emellett a GDP 1/3-át alkotó emberek nagyrészt látják, hogy a mostani jobboldal kissé képmutató.. ajánlom mindenki figyelmébe a vezér "A család az család" Facebookos képét, ahol a vezér fia, Gáspár nem szerepel, mert nem az apja elveit vallja. Hajrá minden képmutató atyafinak!
"A balosok többnyire nem az értelmes, értékteremtő képzésekről jönnek, mint mérnök,közgazdász,orvos."
Funfact: van bölcsész és orvos diplomám is (az még folyamatban). Igazából csak sajnálni tudom azokat, akik szerint az intellektus mélyítése és a több dimenziós gondolkodás nem számít értéknek. A kommunisták és a munkások gyűlölték a bölcsészeket - azóta is terjedt el ez a szólás, tévhit a közbeszédben, hogy a bölcsészek nem teremtenek értéket. Igazából az zavarta a kommunistákat, hogy a gondolkodó értelmiséget nem tudták egy robotoló tárgyként beintegrálni a gépezetükbe.
Tudom, hogy sokak számára ez elképzelhetetlen, de az emberek többségre továbbra sem kategorizálja be magát jobb vagy baloldalinak (lásd MZP is egy jobboldali konzervatív politikus, Budapesten mégis többen szavaztak rá, mint a Gyurcsány-házaspárra).
Ott nem tudták átszabni a választási kerületeket.
Ha nem tudnád, több tízezer kerületet szabdak át úgy, hogy a választókörzetekben több legyen a fideszes.
Ne haragudj, de ez így ebben a formában nem állja meg a helyét.
Illetve részben igen, igazad van, de aki a választókerületi határokban keresi az ellenzék sorozatos kudarcainak okát, az nagyon messze jár a realitásoktól. Mondom ezt úgy, hogy bár az orromat befogva, de tavaly én is az egyesült ellenzékre szavaztam.
Azonban azt látom, hogy amíg a szembenézés saját magukkal nem történik meg, és ballasztként cipelnek olyan embereket, akik már kormányzati pozícióban bizonyították tehetségtelenségüket, na addig még lesz néhány fideszes kétharmad...
Teljesen tudatosan meg lett változtatva a választói kerületek. (Az egyéni kerületre nincs szükség alapból, ha arányos eredmények kellene.) Ha te egy megyeszékhely laksz, akkor egy random vidéki részt is hozzáadnak. Röviden Gerrymandering sokkal durvább verziója.
Ha te vidéken élsz, akkor sokkal több ér a szavazatot. Egy tanyának több a szavazatai értéke, mint egy belpesti lakásnak.
Engemet az zavar, hogy választás útján próbálják legyőzni Orbán saját szabályai alapján. Nem fog menni. Réges régen megpucsolta alkotmányosan az országot.
Fontos tényező genderkritikus narratívákból indul "viták" befagyasztják az ország politikáját, mert minden mást az abortusztól kezdve a keresztény értekikagával rántja.
Értem amit írsz, de a tavalyi listás eredmény alapján lehet akárhogy csűrni csavarni, hatalmas bukta ez így is, úgy is.
Aki még mindig itt keresi a probléma gyökerét, le van maradva néhány körrel.
A következő fideszes kétharmadnál meg újra néz megint, mint hal a szatyorban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!