Mit gondoltok arról, hogy keresztény nemzettestvéreink milyen áhítattal emlékeznek meg az elhunyt kvízmesterről (idézetek)?
"Itt van nálunk a Szentatya, Gyuri meg otthon a gyerekeivel - most csak annyit mondok, találjon békére abban a földben, aminek annyit igyekezett ártani."
"Váratlanul (elhunyt)???
Na ez ìgy, ebben a formában pl. nem igaz........"
Erre riposzt: "Ismerek olyanokat ,akik már várták."
"Zsidó, vagy szkeptikus temetése lesz? Nagyon kíváncsi vagyok!"
"(...) ne legyünk elégedetlenek. Budaházy szabad, Vágó elment. És még csak a második a nap (a pápalátogatásban) (...)."
"Sok jó hír tanújai voltunk a hét utólján! Megérkezett a Szentatya Ferenc pápa, Budaházi György is és társai kiszabadult / kegyelembe részesültek és ez a liberális hazaáruló a magyarok ellensége is a megfelelő helyre került."
"A Pápa már neki is sok volt. Sátán már várta. Még egy mocskos féreggel kevesebb."
Stb, sok van még.
Én keresztény vagyok.
Tudom, hogy neki milyen világképe volt.
Egyetlen rossz gondolat nem jutott eszembe a halálhírét olvasva.
Tizenkettő, na és rászóltál valaha olyan "keresztényekre", akik így beszéltek, hogy talán egy Istenhívőnek nem kellene így megnyilvánulnia?
"Még az ostobát is bölcsnek gondolják, ha hallgat, és értelmesnek azt, aki csukva tartja a száját." - Példabeszédek 17:28
"Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat." - Jakab 1:22
Az, hogy egy magát Istenhívő, kereszténynek tartó ember örömködik egy vele ellentétes nézetet valló ember halála miatt, ellentétes a keresztény hitelvekkel és értékekkel. A keresztény hit azt tanítja, hogy Isten minden ember szeretete, irgalma és megbocsátása mindenki számára elérhető, függetlenül az ember hitének vagy cselekedeteinek minőségétől. Az Isten szeretete és irgalmassága azt jelenti, hogy az embernek mindig lehetősége van a megtérésre, bűnbánatra és az új életre.
Az örömködés egy ember halálának hírére a keresztény tanítások szerint nem helyénvaló, mivel minden ember életét Isten teremtette, és csak Ő rendelkezik az élet és halál felett. Az örömködés a másik ember halála miatt ellentétes az Isten iránti szeretet és az emberi élet tiszteletével.
Az igazi keresztény szeretet azt jelenti, hogy elfogadjuk másokat, még akkor is, ha véleményük vagy hitük eltér tőlünk, és szeretetteljesen közelítünk feléjük. Az emberek különbözőek, és mindannyian az Isten teremtményei vagyunk. A keresztény hit azt tanítja, hogy szeressük az embereket, mert Isten mindenkit szeret, és mi is szeretjük Őt.
14
Rászóltam. Ezért vagyok internálva.
Mintha trollkommentelőkre fókuszálva nem lehetne kb. bármelyik csoportra ráfogni, hogy ők ilyenek. Ha c***nyok tevékenységét kritizálod, akkor rasszista vagy, de ha a feltételezett pártállásuk alapján feltételezett vallásukra vezeted vissza, az nem megbélyegző egyáltalán. :D Ez az igazi képmutatás.
Az internet tele van idiótákkal, akik mások baján élvezkednek. Nem sokkal különb, aki ezt egy bizonyos vallás követőinek kollektív besározására próbálja felhasználni. Ugyanezek az emberek meg csúnyán néznek, ha az iszlám és a terrorizmus között valaki összefüggést lát. :D
Kérdező
Forrásmegjelölés nélkül betettél pár mondatot és attól, hogy idézőjelbe tetted őket még semmi nem bizonyítja, hogy ezeket valóban valaki mástól idézted és nem csak te találtad ki.
Ráadásul azt sem mutattad meg kitől van az idézet és még az utóbbi magyarázkodásod is csak azt mutatja meg, hogy fogalmad sincsen arról kik írták le, csak feltételezed - mert ezt akarod kihozni - hogy "keresztény nemzettestvéreink" írták.
De pont így lehetséges, hogy egyáltalán nem keresztények, hiszen fogalmad sincsen róla kik is akik leírták.
Amúgy miért hiszed hogy a keresztény az egyben hülye is kell legyen? Attól mert meghalt még nem kell sem elfogadni sem meghazudtolni azt ahogyan előtte élt. Megtett mindent azért a saját korábbi megnyilvánulásaival, hogy negatív kommenteket váltson ki másokból akár még a halálával is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!