A Fidesz miért hoz mindig olyan intézkedéseket, amitől csak tovább emelkednek a bolti árak? Direkt csinálja vagy ennyire pancser?
Szerintem direkt csinálja, lehet Lölő felvásárolt valamit ami miatt kedvező nekik a magas bolti árak vagy nem tudom. Ennyire kretén semelyik kormány nem lehet, még egy utolsó közép-afrikai sem.
Ez olyan mint a CSOK, azzal is azt várták, ha drágábbak lesznek az ingatlanok, majd több fiatal vállal gyereket. Nagy ötlet volt. Soha nem csökkent annyival a gyerekszületés mint azóta.
A Fidesz mindig csak olyan intézkedéseket tud hozni, a gazdaság minden területén, legyen az ingatlan, élelmiszer, rezsi vagy éppen egészségügy amitől növekednek az árak méghozzá radikálisan. Régebben még a vizitdíj (pár száz forint) ellen voltak, azóta olyan lett az egészségügy, hogy szakellátás csak magánba van, ami átlagban ilyen 50-100 ezer forinttól kezdődik a legkisebb nyavalyára is. Nagy ötlet volt ez is!
Szerintem egyik sem teljesen igaz, csak más a céljuk. Leszarják, hogy mekkorák az árak, az a fontos, hogy a saját szavazóik ne a Fideszt okolják az árakért.
Ha ezt a motivációt megérted, akkor minden logikussá és tisztává válik. Legutóbb egy nevetséges kötelező akciózást vezettek be, és kikötötték, hogy mindig oda kell írni mellé, hogy ezt a kormány miatt kapod olcsóbban.
Hatása semmi, egyszerű PR-kampány. Te le vagy szarva, csak a szavazatod legyen meg.
"Soha nem csökkent annyival a gyerekszületés mint azóta."
Ez amúgy nem igaz, nagyjából 2013-2014 óta emelkedik a születési ráta.
Az a taktika lényege, hogy megpróbálják megtartani viszonylag olcsón az árakat, amikor már nem tudják tartani, elengedik, lásd: benzinárstop.
Ebből az egyszerű embernek csak annyi jön le, hogy lehetne ez sokkal rosszabb is, legalább eddig olcsó volt, abba már nem gondol bele, hogy ezt gyakorlatilag az állam fizeti ki, abból a pénzből amit lehetne költeni az oktatás fejlesztésére, az egészségügyre, a nyomor felszámolására. Továbbá az így kieső bevételt a boltok a többi termék árán hozzák vissza, ezért is drágul minden.
Összefoglalva az a lényeg, hogy az emberek úgy érezzék, hogy az állam küzd azért, hogy jók legyenek az életkörülmények, ezzel jó pontokat elérve pár szavazónál. Véleményem szerint viszont ezzel többet ártanak, mint használnak.
#3 Amúgy ez sem igaz. Nem növekedik.
Néhány ezres kilengések mindig is voltak, gyakorlatilag stagnál. Mondjuk az "összetételére" kíváncsi lennék, hogy kik csinálják a legtöbb gyereket.
"Nekik jó a magasabb ÁFA bevétel. Ahhoz meg gyenge forint kell."
Ez amúgy igaz egészen addig, ameddig van Eurojuk az EU támogatásokból. A nélkül meg vannak b.szva, mert az energiát és a nyersanyagot nekik is devizában kell fizetni.
Amúgy is az inflációnak csak egy része a Forint megdöglése, és az amúgy valamilyen szinten korrigálódott már.
Amúgy igaza van az előttem szólóknak. A Fidesz egyetlen dolgot tesz, (látszólag) kiszolgálja a 3 millió hívőjét.
Lásd benzin ár stop. Rohadt nagy szívás volt, nem volt benzin, a kiesett pénzt mindenki máson próbálták behozni 700+ liter árakkal. A MOL-t meg rendesen megtámogatta az állam a mi pénzünkből.
Ahogy véget ért az egész, elkezdtek visszamenni a benzin árak, újra verseny volt. Most ott tartunk, hogy 580-ért tankoltam.
Viszont a hívők köszönik mert azt hiszik olcsón tankolhattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!