Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország nem szegény...

Magyarország nem szegény ország, de van egy elszegényedett réteg?

Figyelt kérdés

Nem látom a magyar embereket szegénynek. Sokaknak márkás cipő van a lábán (a Converse mai áron közel 30 000 Ft). Vásárlásnál nem látom, hogy csak alapvető élelmiszereket vennének, sőt, amikor beindul a nyári szezon éttermekbe járnak, utazgatnak, (ha csak belföldön, akkor Siófokon egy rakás pénz elmegy). A méregdrága fesztiválok mindig tele vannak, és nem, nem csak külföldiekkel, hanem magyar emberekkel is. Ami a mobiltelefon használatot illeti, nem látom, hogy ősrégi, mára értéktelen telefonok lennének a kezükben. A magyar embereknek almás telefonuk van, mellé néha okosóra, stb. Sokan kocsival járnak, holott elvileg drága a benzin.

Stb.

Nem sorolom tovább.

Úgy tűnik, hogy Magyarország nem szegény ország, az emberek átlagos, vagy átlag feletti színvonalon élnek. De van egy elszegényedett réteg, sajnos ők azok, akiknek a hónap végén nehéz helyzetben vannak. De nekik nem is látsz a lábakon 30 000 Ft-os cipőt.

Mit gondoltok?

2023. ápr. 28. 18:35
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ami engem illet, én jelenleg szegény vagyok.
2023. ápr. 28. 18:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Bár, hozzáteszem, nekem szerencsés helyzetem van, mert nekem van támogatásom, így idővel rendezni tudom az anyagi ügyeimet is. Én le tudok tenni pénzt is havonta, tudok gyűjteni.
2023. ápr. 28. 18:40
 3/12 anonim ***** válasza:
81%

Magyarország ahhoz képest szegény, hogy közel 20 éve az EU tagja, és a magyar emberek semmit sem tudtak kihasználni ebből. Kivéve azok, akik elvándoroltak. Itt csak a selejt maradt. Mi, akik itt maradtunk már mind csóró selejtek maradunk a nyugathoz képest.

Amúgy nyilván, vagyont tekintve magyarország a világ top 25%-ába tartozik. Tehát világszinten gazdagnak számítunk. Csak ahhoz képest, hogy milyen geopolitikai helyzetben vagyunk, ez így óriási csalódás, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Nem hogy közelítettünk volna a nyugathoz, helyette távolodthnk, és az összes velünk csatlakozó ország rég elhúzott már tőlünm. Lassan a később csatlakozó románokat is hátulról nézzük majd, ha nem lesznek változások...

2023. ápr. 28. 18:41
 4/12 anonim ***** válasza:
76%
Minden országban van szegényebb réteg, Nyugateurópához képest szegény.
2023. ápr. 28. 18:41
 5/12 anonim ***** válasza:
10%

Igen, ez így van, de jelentősen csökkent a szegénység 2010 óta.

[link]

2023. ápr. 28. 18:42
 6/12 anonim ***** válasza:
52%
Felépült a házam, visszafizettem a kölcsönt, én nem panaszkodom.
2023. ápr. 28. 18:42
 7/12 anonim ***** válasza:
65%
Hogy lennel te szegeny, ha meg felretenni is tudsz a keresetedbol?
2023. ápr. 28. 18:43
 8/12 A kérdező kommentje:

Hát, én ezért is folytatom a tanulást, hogy idővel kivándoroljak innen. Addig is, tudok letenni egy kis pénzt is. Mivel adósságom már nincs, és támogatnak, ezért van lehetőségem haladni az életben.

De úgy vagyok vele, hogy ez én vagyok. Nekem nem jött össze Magyarország, de sokaknak összejön. Szóval a magam helyzetét nem vetítem ki másokra.

2023. ápr. 28. 18:43
 9/12 anonim ***** válasza:
Azon kell elgondolkodnod, hogy a magyar emberek hány százalékát látod, akik Neked gazdagnak tűnnek.
2023. ápr. 28. 18:44
 10/12 A kérdező kommentje:

Keveset tudok félretenni, és az is nagy lemondásokkal jár. Hát így vagyok szegény.

De elhiszem, hogy vannak, akik rosszabb helyzetben vannak.

2023. ápr. 28. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!