Mi szüksèg van a költsèges pàpalátogatásra 25% infláciò ès hiperdrágulások mellett?
Hogy feladja az utolsó kenetet 😁
(ősrégi vicc de idevág)
Én nem vagyok hívő, de semmi bajt nem látok a pápa látogatásával, a keresztényeknek hívőknek ez nagyon nagy ünnepély, az országnak presztízs és nem kerül milliárdokba a költségvetésnek, mint pl. egy olimpia vagy egy egy F1-es verseny.
Aki szeretné látni, az menjen ki a Kossuth térre vagy az Andrássyra, aki meg nem kíváncsi rá az meg utazzon le vidékre kirándulni és sétálni egy jót. :) Ugyan ezt tudom tanácsolni júliusban a Pride vonulás esetén is... mindenki oda megy ünnepelni és szórakozni, ahova kedve van, nem kell az egyéni én vélemények miatt korlátozni meg megszabni a másiknak, hogy mit csináljon vagy mit ne... Kicsi ország vagyunk, de azért mindenkinek jut hely arra amit szeretne csinálni.. :)
Kérdező, ez egy nagyon érdekes kérdés!
Meggyőződésem, hogy a kormány ezzel erkölcsi legitimációt akar vásárolni magának!
Korábban már járt itt Ferenc pápa és akkor látványosan elkerülte a kormány tagjait.
Nyugaton kb. senki nem áll szóba a kormánnyal. Mikor járt Magyarországon utoljára EU-s kormányfő?????
Ezért fontos nekik annak felmutatása, hogy Ferenc pápa idejön és találkozik a magyar potentátokkal.
Ha nem vagy keresztény, akkor kérlek tartsd tiszteletben a keresztényeknek fontos rendezvényeket és ne kérdőjelezd meg a jelentőségüket.
Például a Pride nem nekem szól, de mégse kérdőjelezem meg a jelentőségét és a normális keresztény társaimmal együtt nem kritizálom a rendezvényükre költött pénz mennyiségét.
Élni és élni hagyni.
Egy csomó (szerintem fölösleges) rendezvény kerül még többe... A pápa amúgy az Egyházon belül fog megszállni, úgy tudom az apostoli nunciatúrán és az ellátása is ott lesz. Olasz géppel utazik (ellenben sok politikusunk magáncéllal is állami/katonai géppel röpköd).
Gyakorlatilag a biztonsági részét fizeti az állam, meg mondjuk a Budapesten belüli szállítását... Mielőtt felhoznád a szentmise résztvevőinek ingyen utazását, nos azt meg senki nem kérte. A legtöbb egyházmegye maga szervezett zarándokbuszt a híveknek. Csak az állam most "túlbuzog", hogy valamit fel tudjon mutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!