Miről szól ez a törvény, hogy a melegeket névtelenül fel lehet jelenteni?
#10 - Azért az utolsó két pont elég hajmeresztő.
Ha én kiállok a melegházasság mellett, akkor a javaslat értelmében bizony ellenem az "elkülönített visszaélés-bejelentési rendszerben” bejelentés tehető" - jelentsen ez bármit.
A harmadik ráadásul durván gumiszabály, mert ki mondja meg, hogy mi a "gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődése"? A testi-szellemi még nagyjából hagyján, de az erkölcsi? Oké, van egy nagyjából közös normarendszer, de ennek elég tág határai vannak, és a szövegkörnyezet bőven enged arra következtetni, hogy ha én a gyerekemet arra tanítom, hogy szerintem a melegházasság rendben van, akkor ugyancsak feljelenthetnek? Illetve ha azt látom a serdülő gyerekemen, hogy bizony az, hogy az ellentétes nemmel azonosítja magát, és nem csak múló hóbort a dolog, és ezt csupán elfogadom (tehát nem bőven nem beszélünk még hormonterápiáról vagy cross dressingről sem), azt jelenti, hogy kétségbevontam a gyerek születési neménem megfelelő ünazonossághoz való jogát.
Mivel a végére komoly válaszok is érkeztek, hadd említsem meg, hogy volt már ez a kérdés tegnap is (a kérdezőnek illett volna utánanéznie, mert gyakorlatilag ugyanazt kérdezte meg).
Itt a link:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..
E kérdésnél a 34. válaszban van egy link, ami e jogszabály jogi elemzését tartalmazza és elég részletesen kifejti hogy miért nem teszi jogellenessé a szivárványcsaládokat ez a törvény.
13-as, hülyeséget írtál!
Ha egy cselekmény hivatalból üldözendő, abból nem következik, hogy minden állampolgárnak kötelessége jelenteni, ha tudomására jut.
Csak néhány speciális bűncselekménynél vannak ilyen kötelezettségek: államellenes bűncselekményeknél és talán terrorista bűncselekményeknél.
"az Alaptörvény szerinti „házasság és család alkotmányjogilag elismert szerepének”, vagyis annak kétségbe vonása, hogy a házasság csak férfi és nő között lehetséges, illetve, hogy az anya nő, az apa férfi"
Ha ezt jol ertem, akkor erosen emlekeztet arra, hogy az oroszoknal bortonbe zarjak azokat, akik a kulonleges katonai muveletet haborunak hivjak. Ez valos parhuzam, vagy csak en latom annak?
Csak te látod annak. Oroszországban az igazság néven nevezését büntetik.
Itt az igazság (az anya nő, az apa férfi) tagadását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!