Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Borsod-Abaúj-Zemplén megye...

Borsod-Abaúj-Zemplén megye Magyarország egyik legszebb megyéje. Mitől van ott ekkora szegénység?

Figyelt kérdés

Habár ez érdekes, sokan mondják a szegénységet. Miskolcnak modern villamosa, szép pályaudvarra, gyönyörű belvárosa, viszonylag modern buszai vannak. Miskolc az egyik legszebb megyeszékhely, főleg Lillafüred miatt, de Diósgyőr, Belváros is nagyon szép.

Munkalehetőségek viszont alig. Miskolci egyetem mérnöki szaka nagyon jó... Mivel munka alig, a lakások olcsók, emiatt szerintem ezért is vannak elgettósodott részek.. Bár szerintem Miskolcnál azért van rosszabb megyeszékhely (Salgótarján, Békéscsaba, Nyíregyháza, Veszprém, Szekszárd).

A megyében Zemplén és térsége közbiztonságilag is jó, turisztikailag is, hegyek gyönyörűek, de itt sincs munkalehetőség.

Ózd és térsége pedig valóban borzalmas, de itt is szépek a természeti adottságok.

Miskolc a harmadik legnépesebb város az országban. Baloldali városvezetéssel. Nem hiszem, hogy 170 000 lakosával annyira élhetetlen lenne, de érdemelne sokkal jobb fizukat.

Az agyonsztárolt Debrecen helyett Miskolcra kéne beruházásokat tenni. Ja hogy az nem fideszes?

BAZ megye egy kincs, egy kihasználhatatlan megye, mégis miért hagyják ennyire lerohasztani az életszínvonalat?

2023. ápr. 19. 14:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
43%
Amíg fideszes volt, addig se jöttek a multik.
2023. ápr. 28. 22:09
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Shinwa, Bosch, Takata, Joyson, Omco, Evosoft, Zeiss, GS Yuassa, Adoksan, Auchan, Lidl, Aldi, Tesco, Yisk, Ecofamily?

Ezek mind multik.

2023. jún. 6. 09:10
 13/14 anonim ***** válasza:
17%
Auchan, Lidl, Aldi, Tesco, Yisk, Ecofamily ezen de jót nevettem :D Felsoroltad a bevásárlóközpontokat? :D Hány ember dolgozik egy Yisk-ben? 5? :D
2023. jún. 6. 09:21
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt hangsúlyoztam velük, hogy hány ember dolgozik ott (egy Tesco-ban, Auchan-ban biztos nem 5), hanem azt eredményként, hogy idejöhettek, bármilyen városvezetés is volt.

Sárospatakon pl. egy árva Penny van csak, mert állítólag egy helyi vállalkozó, akinek boltjai vannak ott, évekig sikeresen lobbizott, hogy ne jöhessen oda olyan szupermarket, mint pl. egy Lidl.

2023. jún. 6. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!