Mennyire igaz az amit sokan terjesztenek, hogy Magyarországon egy sima szakmunkás is már milliókat keres tisztán, zsebre?
Tehát ilyen asztalos, festő, burkoló, villanyszerelő elvileg már napi százezreket kaszál akkora hiány van belőlük. Ami nyilván havi milliókra jön ki.
Ennek ellenére mégis régi rossz márkájú autókkal látom járni a magyar melósokat. Pedig ennyi fizetéssel, egy Porsche se lenne megfizethetetlen.
Akkor most tényleg ennyit keresnek, vagy kamu az egész és csak trollok terjesztik ezt?
Szakmunkás vagyok nem keresek milliókat!
Max 100 ezekről van szó.
Igeeen... Milliók!!!
Tudod mi milliók? Pl az alapanyag ár. Múlt héten voltam hőszigetelni egy családi házat. A kedves megrendelő fel volt háborodva 1.8 milliót ki kellett adnia. Milyen jól lehúztam.... Azt valahogy elfelejtette csak a nikecel ára ~1800/nm2. Háló, ragasztó, profilok, vakolat 18000/vödör, 200+ forint egy DARAB! dübel, meg ilyen apróságok. De ugye ő azt látja kiadott 1.8 millát tehát ennyit kerestem :D
Két villanyszerelőnek fizettem kb. kétszázezret egy napi munkára. De
1. szar munka volt, hidegben, esőben
2. és szombaton
3. ebben benne van, nem csak a munkabér, de a felszerelésük "bérleti díja"
4. meg még adóznak is belőle (számlát kaptam)
Ebből az jönne ki, hogy kb. milliót keresnek nettóban, de a számlából ("alanyi mentes") nekem az jött le, hogy alkalmazottként dolgoznak valahol és csak szombatonként maszekolnak.
>Ennek ellenére mégis régi rossz márkájú autókkal látom járni a magyar melósokat.
-Ha látsz egy embert Mercédeszben, honnan tudod, hogy mi a foglalkozása? Melózni nyilván nem azzal megy, hanem egy kombival vagy puttonyossal.
Nálunk a társasház megbizott egy VÁLLALKOZÓT (aki azért jóval más áron dolgozik,mint ha alkalmazásban lenne) lépcső építés,betonozással egy hónapig csinálták 3-an anyaggal együtt 3 millióért!
Így k..ra nem jön ki a több milliós bér, anyagköltség, szállítás adók stb.
Elképzelhető hogy ritka szakmákban egy nagyon keresett személy megkeres ennyit vállalkozóként ( de egy vállalkozónak illik is többet keresni szakmától függetlenül) de nem alkalmazottként!
Ja, és volt olyan aki 2.5 millióért bevállalta volna a munkát csak nem volt szimpi.
Szóval akkor full kamu az egész... De minek terjesztik akkor egyesek? Bértrollok vagy mi?
Minek akarják félrevezetni az embereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!