Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pécsi ellenzéki polgármester...

A pécsi ellenzéki polgármester fontosabbnak tartja az emberek és a környezet egészségét mint a debreceni fideszes?

Figyelt kérdés

Csak tavaly 16 akkumulátorgyártással kapcsolatos megkeresést utasított vissza az egyébként nem túl jó helyzetben lévő pécsi önkormányzat. Ráadásul a polgármester még meg is kérdezte a város lakóinak véleményét az akkumulátorgyárakról. Debrecenben viszont csak a gyár épÍtésének elkezdése után tájékoztatták a lakosságot, és a helyi fideszes polgármester a tiltakozások ellenére is kijelentette, hogy meg fog épülni a gyár.

Lehet, hogy Pécs polgármesterének fontosabb az emberek és a környezet egészsége mint a debreceninek?

[link]

2023. ápr. 16. 11:52
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
51%

ma 13:10

4,4 millióból 100 ezer külföldi (2,27%), akkor miért gondolod, hogy 9 ezerből majd a többség nem magyar lesz?

Illetve ezek a külföldi nem EU-s munkavállalók szerinted hol dolgoznak? Nyugat vagy Kelet-Magyarországon? Mert szerintem ott dolgoznak ahol a helyieknek van jobb állásuk és nem hajlandók elmenni 200-300 nettóért dolgozni.

2023. ápr. 16. 13:31
 12/44 anonim ***** válasza:
63%

"Debrecenben viszont csak a gyár épÍtésének elkezdése után tájékoztatták a lakosságot, és a helyi fideszes polgármester a tiltakozások ellenére is kijelentette, hogy meg fog épülni a gyár."

Csak a pontosság kedvéért: jelenleg Debrecenben minimum 10 gyár épül a BMW-n és a CATL-on kívül, egyikhez sem kellett a lakosság hozzájárulása, mivel az akkugyár egy iparterületre épül, messze a lakott területektől, túl a repülőtéren! A gyárak építését mindig (egyhangúlag) megszavazták a helyi képviselők - pártállástól függetlenül!

Nagyszerű, hogy Pécs polgármestere visszautasította a befektetőket, bizos fog tudni helyettük sokkal jobbakat hozni!...

Vagy azt azért már nem???

Mert így nem tűnik egy bölcs döntésnek - Pécs marad a csóróság szintjén.

Ráadásul népek "jóváhagyásával"...

Gratulálok nekik!

2023. ápr. 16. 15:53
 13/44 A kérdező kommentje:
12-es Debrecen lakossága miként fog profitálni szerinted a gyárberuházásokból? Debrecen már így is jelentős adóbevételeket kaszál az idetelepült gyárakból, ráadásul teljes fidesz kormányzati hátszelet élvez 12 éve. Rendre a legmagasabb állami támogatásokat kapja a város. Ennek ellenére minden ami épül az csakis eu-pénzből valósul meg, példa erre a Csokonai Fórum amire 14 évet kellett várni, hogy végre legyen rá eu-pályázat. A többi beruházás ami állami pénzből valósul meg pedig szintén csak a NER tolvajlására van kitalálva, államilag finanszírozott szállodák, meg térkövezés ész nélkül. Közben meg a város egyre lepukkantabb és elhanyagoltabb, a fontos fejlesztések meg sehol nincsenek pl. Nagyállomás. Pécs semmivel sincs jobban lereobbanva mint Debrecen, és igen az egészség fontosab mint a gazdagság, ami Debrecen esetében csak a fideszmaffia meggazdagodását jelenti egyébként is.
2023. ápr. 16. 17:03
 14/44 anonim ***** válasza:
73%
Debrecen. A nagy fidesz város ahol nem futja fenntartani a villamos és troli közlekedést. Pedig ők kapják a legtöbb támogatást.
2023. ápr. 16. 17:35
 15/44 anonim ***** válasza:
63%

#13 - én nem a 12-es vagyok.

Pesti vagyok, jó ideje meccsre járunk Debrecenbe a csapatunkkal, illetve voltam pár napot munka ügyben is.

A világon mindenütt ott lehet jól keresni, ahol sok munka között lehet válogatni! Pesten is, Győrben is azért magasak a bérek, mert rengeteg lehetőség közül lehet válogatni, és a cégek kénytelenek emelni a béreken, ha termelni akarnak. Ez egy egyszerű közgazdasági alap. A sok (tényleg nagyon sok) Debrecenbe települő cég rá lesz kényszerülve a magasabb bérek megadására, mert (mint Győrben az Audi) a BMW nagy húzóerőt fog jelenteni. Az meghúzza a mércét, amit a többinek kényszerű lesz követnie. Ahol sokan dolgoznak, ott sokan (és többet) fogyasztanak. Ez megérződik majd a szolgáltató szektorban, az éttermekben, a taxisoknál, a fürdőkben, a piacokon, a repülőtéren sőt még a színházakban is. Ennek előszele már nagyon is érződik: az albérleti árakban, a hotelek áraiban,a befektetési lehetőségekben. A város adóbevétele már ma is kiugró, de ez még semmi ahhoz ami 2 év múlva fog befolyni.

"Közben meg a város egyre lepukkantabb és elhanyagoltabb, a fontos fejlesztések meg sehol nincsenek pl. Nagyállomás." - Én még nem jártam olyan városban szerte a világon, ahol ne lett volna pár lepukkant épület. A Nagyállomás nem egy szép darab valóban, de a fél Magyarországon csak lepukkantabb állomások vannak. Majd megépül az is, meg még vagy két új állomás is. Láttam a repülőtér bővítésének látványterveit, és elmondhatom, hogy nagyon szuper repülőtér lesz, évi 3 milliós utasforgalomra tervezve, de bővíthető lehetőséggel.

" államilag finanszírozott szállodák" - hát én csak azt tudom, hogy a Hilton nem állami tulajdonú lesz. A többi öt épülő szállodának nem ismerem a tulajdonosi viszonyait.

"Pécs semmivel sincs jobban lereobbanva mint Debrecen" - A belvárosa semmiképp, de a többire ne vegyél mérget!

"az egészség fontosab mint a gazdagság, ami Debrecen esetében csak a fideszmaffia meggazdagodását jelenti egyébként is." Ez így igen értékelhetetlen és hiteltelen vagdalkozás, de te biztosan jobban tudod.

Később mélyebben bele fogok látni a dolgokba, mert nyártól egy fél évig nagyon sokat fogok Debrecenbe járni melóból kifolyólag.

2023. ápr. 16. 21:34
 16/44 A kérdező kommentje:

15-ös,"hát én csak azt tudom, hogy a Hilton nem állami tulajdonú lesz. A többi öt épülő szállodának nem ismerem a tulajdonosi viszonyait.

Az összes épülő vagy már felépült szállodát, szállót NER cégek építik általában minimum felesben vissza nem térítendő állami támogatással. A Hilton-t építő NER cég mögött például tök véletlenül Tiborcz áll.

[link]

2023. ápr. 16. 22:37
 17/44 anonim ***** válasza:
17%

16 - én lakni szoktam a szállodákban, nem érdekel a tulaja ha minden rendben van a szállással.

Leszarom hogy a Hilton a Tiborcé vagy sem, és az sem érdekel hogy a többi kié?!

Majd leülik - vagy nem.

Én Debrecenről beszéltem, de látom hogy neked ez csak álcázott kérdés volt. Sajnálom hogy válaszoltam.

2023. ápr. 16. 23:51
 18/44 MolotovPunk ***** válasza:
61%

Igen, fontosabbnak tartja az ott élő emberek véleményét. Az is jó döntés volt, hogy a választásokon a választók többsége Pécsről elzavarta a fideszes vezetést! Egyébként Budapesten is döntés született arról, hogy nem épülhet a városban semmiféle akkumulátorgyár!

[link]

2023. ápr. 17. 15:13
 19/44 anonim ***** válasza:
100%

Erről sem kérdezték meg a debrecenieket:

[link]

2023. ápr. 18. 09:19
 20/44 anonim ***** válasza:
78%

Minden, amit a gyárról tudni lehet:

[link]

2023. ápr. 18. 09:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!