Magyarország jelenleg demokrácia vagy soft diktatúra?
Magyar Bálint könyveit ajánlom. A címe: A magyar polip.
Az első kötet.mejelenése időszakában még poszkumunistaként definiálja a rendszert. Az biztos, hogy amikor annak idején olvasgattam,.beleolvasgattam. Egy viccnek gondoltam,. akkor ő már látta mi folyik itt. 2023-ban.már.csak.at.nem.látja aki nem akarja.
Mi a halál az a "soft diktatúra"?
De ami jobban érdekel hogy mi a fenének nem érti meg a legtöbb ember hogy nem az a diktatúra amikor rossz ember van hatalmon?
Baloldali újbeszél:
Demokrácia - baloldali párt által kormányzott állam.
Diktatúra - olyan állam, ahol nem tudtunk több ciklus óta választást nyerni és jobboldali a kormány.
Nézzük a médiát, a tv-nél könnyű RTL és a TV2 azonos nézettséggel nyomul, a többi tv-nek 0-0.5% közötti elérése van, tehát nem jelentős tényező (hírtv, atv, m1)
Hírportálok negyedéves elérési adatok:
index - 170M
blikk - 141M
24.hu - 128M
origo - 119M
telex - 101M
portfolio-82M
hvg - 75M
444 - 73M
Lehet szemezgetni, hogy ezekből melyik fideszes, melyik ellenzéki, de nincs olyan nagy médiafölény.
Itt demokratikusan megválasztott diktatúra van, ami kicsit fura. Még mindig a Gyurcsány v Orbán csatában vagyunk, mint 13 éve, és ebből a népesség nem tud felébredni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!