A több nyelvet beszélő, az informatikában és a modern világ vívmányaiban jártas fiatalság miért jelent veszélyt a Fideszre?
#10 Ez olyan szánalmas amit csinálsz.
A két fiam informatika területen tanul az egyetemen, a nagyobbik már épp diplomázott de már előtte is volt állása - nagyon jól keres kezdő mérnökként is, a kisebb még félúton van a diplomához. A nagyobbik már régóta fidesz szavazó a kisebb sokáig nem akart szavazni menni mert hogy nem érdekli a politika. Aztán meghallgatta MZP és társai néhány megnyilvánulását és ő jött hozzám, hoyg mindenképpen megy szavazni ő is, mert ezeket a barmokat nem szabad kormányra engedni. Na ennyit a fideszellenességről!
Talán azért, mert az átlagnál logikusabban tudnak gondolkodni. Én ugyan már nem vagyok fiatal, de az informatika egy területével foglalkozom. Már évek óta megfigyeltem, hogy a hozzám leginkább hasonlóan gondolkozók között nagyon sok informatikus, programozó és hasonló területen dolgozó fiatal van.
Persze ettől még lehetnek Fideszesek és akár DK-sok is a fiatal informatikusok között, csak ebben a körben nem ők képviselik a többséget.
Külön nevetséges az ilyen " a fidesz ellensége a diplomás, nyelvet beszélő fiataloknak" szöveg azután, hogy a diplomamentő programmal külön segítettek sok fiatalnak megszereznie a diplomáját mikor csak a nyelvvizsgáját nem volt képes az illető letenni, majd a járvány alatt el is engedték a nyelvvizsga kötelezettségét csak megkaphassák a diplomájukat.
Azzal mutatta ki a fidesz hogy ellenséges a fiatal értelmiséggel, hogy lehetővé tette majdnem százezer olyan fiatalnak is a diploma megszerzését akik nagy része évek óta csak a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaphatta meg a papírját, holott államvizsgázott. Aha.
"Azzal mutatta ki a fidesz hogy ellenséges a fiatal értelmiséggel, hogy lehetővé tette majdnem százezer olyan fiatalnak is a diploma megszerzését akik nagy része évek óta csak a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaphatta meg a papírját, holott államvizsgázott."
#16 Ezzel inkább ártott nekik szerintem mintsem használt volna. A nyelvtanulást sarkalni kellene mivel irtó nagy a lemaradásunk idegen nyelv ismeretben a környező régiókhoz képest. Pl az ukrán 18-35 év közötti lakosság 60%-a ebszél angolul valamilyen szinten, nálunk ennél sokkal rosszabbak a számok. A kormánynak inkább szigorítania kellene a nyelv tanulási szabályokon, mert így is túl kevés a fiatalok körében azokat száma, akik rendesen ebszélnek idegen nyelveken. Én is most kezdtem el tanulni németül és spanyolul. Sosem késő elkezdeni.
Azt senki nem mondta, hogy a képzett emberek között nincs fideszes, az arányok a lényegesek, hogy hány % kormánypárti van közöttük, és hány az alacsonyabb rétegekben:
"Egy több mint tízezres – koronavírus-járvány előtti – közvélemény-kutatási adatbázis alapján kialakítottunk egy olyan indikátort, amely iskolai végzettség, foglalkozási beosztás, lakóhely, etnikai hovatartozás (roma vagy nem roma), jövedelem és internethez való hozzáférés alapján rangsorolja a társadalmat, a privilegizált elittől az erőforrásokban legszegényebb underclassig. A kapott indikátor alapján azt láthatjuk, hogy a magyar társadalom felső tizede döntően ellenzéki, onnan pedig lefele haladva folyamatosan csökken az ellenzék, és nő a kormány támogatottsága: a legkiszolgáltatottabbak között kiemelkedő a Fidesz népszerűsége. A tendencia igaz az egyes komponensekre is: az alacsony végzettségű, jövedelmű és vagyonú választók, fizikai munkások, falvakban élők, romák, és internethozzáféréssel nem rendelkezőek az átlagnál számottevően nagyobb arányban kormánypártiak. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!