A kormány vajon mikor fog elmenni abba a gazdasági irányba, hogy az emberek könnyen lakáshoz, ingatlanhoz tudjanak jutni hasonlóan mint a 70-es években?
Minek nevezed azt, hogy mesterségesen, az állam pénzén feltolják az ingatlanpiacot, előtte jól bevásárolnak, még olcsó?
Ma 1 lakás árából 7 éve 3-at vettél, amiből már simán meg lehet élni.
Aki pedig most kerül a munkaerőpiacra, annak 1 se lesz.
Az ingatlantulajdonosok aránya Németországban 50 % Svájcban (41%). Az EU átlag 69%. A legmagasabb a román arány (97%). Magyarország az 5. helyen áll (85%).
A gazdag nyugaton arányaiban kevesebb ember lakik saját tulajdonú lakásban mint Magyarországon. Ha így nézzük a kérdést akkor nem politikai priorítás a saját tulajdonú ingatlan megszerzésének állami támogatása.
A családosok kapnak támogatást a többiek oldják meg ha mindenképpen saját lakást szeretnének.
Évente festeti a lakást?
Nem.
3-4 lakásból már bejön adózottan is annyi, amiből megélsz.
15 lakás akkor kell, ha luxusban élsz.
Ma 3 lakás ára, úgy minimum 100 millió, 7 éve 20-30-ből kijött.
A bérek pedig 7 év alatt nem 3x-sak lettek.
"A családosok kapnak támogatást a többiek oldják meg ha mindenképpen saját lakást szeretnének."
Ezért fognak minél többen elmenni, és majd a sok gyerekgyártó eltartja magát, ahogy tudja.
Ja, hát abból, amit megítélnek meg is fognak élni.
Ja, nem.
"Ezért fognak minél többen elmenni, és majd a sok gyerekgyártó eltartja magát, ahogy tudja."
Akik Magyarországon nem képesek lakást venni azok majd olyan országokban megoldják ahol az őslakosok közül is kevesebbnek van saját lakása mint nálunk ?
Hát persze mert az itteni segédmunkásokat mérnöki állások várják Németországban akár nyelvtudás nélkül is.
", hogy normális bérért dolgozhasson a magyar és eldönthesse, hogy mire költi."
Én 30 éve normális bérért dologozom. Amikor úgy érteztem hogy nem kapom meg ami jár akkor továbbálltam.
Ja és arra költöm a pénzem amire akarom. Nem tudom hogy téged ki vagy mi gátol ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!