Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik például Facebookon...

Akik például Facebookon írkálják, hogy ideje elzavarni a Fideszt azoknál mi a koncepció? Hogyan tervezik elzavarni?

Figyelt kérdés
2023. márc. 31. 09:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%
Mondjuk szerintem nem utólag kell okosnak lenni, volt egy választás akkor megszavazták őket megint kétharmaddal, ráadásul még mindig egy jelentős réteg őket támogatja közel 3 millió birka szóval ja
2023. márc. 31. 13:35
 12/20 anonim ***** válasza:
71%
#11 A kormány hatalma bármikor megdönthető, ha a nép nem elégedett velük. Ez egy nagyon egyszerű felfogás, hogy csak 4 évente egyszer van lehetőség erre.
2023. márc. 31. 14:20
 13/20 MDaniel98 ***** válasza:
59%
12# Igen, de ha egy kormány többséget kapott egy választáson egy éve igen nehezen hihető, hogyha tüntetnek ellene attól neki kötelessége van lemondani. Macron se mondott le amikor milliók tüntetnek/tek az intézkedései ellen, és gyanítom nem is fog.
2023. márc. 31. 14:32
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

#13 Kötelessége nyilván nincs lemondani, vállalhatja az ennél sokkal drasztikusabb megoldásokat/következményeket is - láttunk ezekre példát bőven a történelemben. Csak ehhez ugye olyan nép is kellene, aki nem csak picsog, hogy zavarjuk el a fideszt, meg jaj miért nem csinál már valaki valamit?

Hanem egy olyan nép, ahol beleáll mindenki egy ilyen szerveződésbe és végig is viszi. Amíg a picsogók úgy állnak hozzá egy tüntetéshez, hogy a részvételt elintézik a facebook live alá bekommentelt "lélekben veletek vagyok", "köszi, hogy ott vagytok", "én is mennék de drága a buszjegy és/vagy 2 órát kellene utaznom ahhoz, hogy ott lehessek és/vagy a gyerek, a munka..." stb. addig egy ilyen több hetes, 100 ezres tüntetés nem fog megvalósulni.

Rohadt jó helyzetben van a fidesz azzal, hogy az internet korának ebben a szakaszában került hatalomra. A facebook népszerűsége az utóbbi 1-1,5 évtizedben kezdett felívelni, ami azért jó Orbánéknak, mert a közösségi média úgy is funkcionál, mint egy szelep: a társadalom le tudja vezetni a dühét, ki tudja engedni a gőzt: ki tudja írni magából a frusztrációt, bekiabálhatja az online térbe a véleményét és ez tök kényelmes: úgy tudja kiereszteni a gőzt és elküldeni a kormányt a k. anyjába, hogy ehhez fel sem kellett állni a fotelból.

2023. márc. 31. 15:00
 15/20 anonim ***** válasza:

14 folyt.:

És hát kinek van így kedve kimenni tüntetni? Főleg esőben, szélben, hidegben? Kinek van kedve egy bizonytalan kimenetelű tüntetésre ellőni 5-10 szabadnapját, sok pénzét a fővárosban tartózkodásra, mikor facebookon is "jelent tud lenni" a tüntetésen?

Csak ugye az a gond, hogy a nulla energiabefektetésnek az eredménye is nulla lesz. Senkit nem érdekel a 100k megtekintő a videók alatt. A rengeteg komment szintén nem bénítja meg a várost, a közlekedést - mert egy ilyen folyamatnak sajnos nem csak a tüntetőknek kell, hogy fájjon, hanem mindenkinek ahhoz, hogy eredményes legyen.

2023. márc. 31. 15:11
 16/20 Thunderfairy ***** válasza:
Nem dumálni kell hanem cselekedni. De amint meg is kénne csinálni, rögtön nem akarják annyira az emberek. Érdekes, amikor az volt hogy lesz internetadó akkor ki tudtak állni magukért az emberek. A magyar egy birka nép akit bárki kedvére elnyomhat.
2023. ápr. 2. 14:24
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
#16 Na igen, én akkor kint voltam tüntetni, ha jól emlékszem, akkor ilyen havi 700 forint körül lett volna a netadó? Meg utána is ott voltam még minden tüntetésen, aztán inkább dobbantottam az országból.
2023. ápr. 2. 14:36
 18/20 anonim ***** válasza:
#16 Egyébként ennek a titka annyi, hogy a netadó mindenkit érintett volna - ez jó nagy tanulság volt a fidesznek. Ezért kezdtek el aztán mindig kisebb társadalmi csoportokat betámadni/leépíteni - szépen egymás után, hogy ne hirtelen fájjon mindenkinek. Nyilván nem háborogsz, amíg nem a te lábad alól rántják ki a szőnyeget.
2023. ápr. 2. 14:53
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

9-es!

Érdekes, a nép többsége úgy látja, hogy nem szrik a véleményére, sőt!

Ezért már 4-szer 2/3-dal erősítette meg.

2023. jún. 27. 22:41
 20/20 anonim ***** válasza:

#19 Meg tudod mondani azt is, hogy mekkora az a "nép többsége" és hogy az a kétharmad valójában mekkora?

Nyilván nem, mivel akkor nem írtál volna ekkora marhaságot.

2023. jún. 27. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!