Buda azóta ilyen liberális mióta a Pestiek beözönlöttek oda?
Figyelt kérdés
Régen nemesi és arisztokrata, konzervatív hely volt a Rózsadomb, manapság ezt elég nehéz róla elmondani.2023. márc. 30. 21:15
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
16 szavazat
1/8 anonim válasza:
Sok celeb meg politikus lakik ott.
2/8 anonim válasza:
Buda egyáltalán nem liberális. A 6 budai kerületben 1990 óta gyakorlatilag tarol a Fidesz az önkormányzati választásokon, így az eddigi polgármesterek kb. 2/3-át ők adják. A fennmaradó 1/3-on nagyobb arányban a baloldal és jóval kisebb arányban a liberálisok osztozkodnak. (Amúgy én nem tudok semmiféle beözönlésről...)
4/8 anonim válasza:
Lehet, hogy az arisztokrata konzervatívok értékelik a demokráciát, és nem szeretik a kleptokrata kriptofasizmust.
5/8 anonim válasza:
XII. kerületben a 2022-es választás volt az első alkalom, hogy a baloldal bármit is nyert volna. Lehet azzal függött össze, hogy a békemeneten Győzike vonult az első sorban, és a "piros volt a paradicsom nem sárga" sem éppen a XII. kerületi közönségnek szólt (legyen az akár újgazdag vállalkozó, akár régi vágású nagypolgár).
6/8 anonim válasza:
Egyszer elmagyarázná valaki, hogy milyen logikai megfontolás húzódik meg a szikár tények lepontozásán?
Itt mindenki pillanatok alatt kikeresheti, hogy az elmúlt 33 évbe hányszor nyert Budán fideszes jelölt és hányszor nyert baloldali, vagy liberális? Értem én, hogy fáááááááj, de Buda tényszerűen ősfideszes városrész. :)
7/8 anonim válasza:
#6 Épp az a gáz, hogy ott is veszített a Fidesz. Ezek szerint valamit nagyon máshogy csinálnak, mint régen.
8/8 anonim válasza:
Szerintem konzervatívok, csak demokraták (libsi vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!