Magyarországon miért teljesít ennyire alul a munkaerő? Miért ilyen alacsony a produktivitásunk?
Figyelt kérdés
Bukarest egy kategóriával, Prága két kategóriával is fölötte van Budapestnek például, ami a munkaerő produktivitását illeti. Vidék szintén sehol sincs, külföldi vidékekhez képest.
Mi az oka annak, hogy a magyar nem elég produktív, nem állít elő elég értéket?
2023. márc. 23. 12:29
11/17 anonim 

válasza:

*amit az előző írt = az egyik előző (a 3.)
12/17 anonim 

válasza:

gondolkozz, hogy a munkaalapú társadalomban a hatékonyság, termelékenység, tudás, innováció, export, stb vagy a ledolgozott munkaóra a fontos?
13/17 anonim 

válasza:

Én úgy látom, nagy gond van a munkaszervezéssel is. Szóval nem az a lényeg, hogy minden gördülékenyen menjen, hanem minden ötletszerűen megy, tobzódunk a hülyeségben és rengeteg fölösleges kört futunk.
Nagyon tipikus, hogy nem lehet leülni, megbeszélni hogyan lehetne ugyanazt jobban vagy gyorsabban csinálni, hanem alapelv, hogy mindenki csak a másikra tolna munkát, hogy neki kevesebb legyen. Így nem lehet megbeszélni semmit.
14/17 anonim 

válasza:

Mert nem fektetnek a képzésbe. A mai gyerekeknek már az alapozás sem stabil és egyre jobban építik lefele a közoktatást, arra építeni nem lehet majd. A felnőttképzés drága. A cégek sem nagyon jeleskednek a munkavállalóik képzésében. Ha csak az én munkahelyemet nézem, a bürokrácia miatt többször is csúsztunk le kezdődő képzésekről, hónapokat, éveket késett 1-1 képzés engedélyezés. És akkor még nem vettük ide azokat, akik nem is akarnak tanulni, mert az a réteg is van, aki akar, az is nehezen tud. Persze, van, amit lehet autodidakta módon is, de ha valami már összetettebb, akkor sokat segít egy felkészült oktató csapat, akik segítenek, mire kell fókuszálni, naprakész tananyagot biztosítanak.
15/17 anonim 

válasza:

Nálam az volt a többiek csak néztek én meg egyedül dolgoztam aztán léptem is mert utána engem kértek számon nem aki semmit se csinált csak nézet.Ilyenek a magyar munkahelyek aki semmit nem csinál az jó aki dolgozik az meg rossz.
16/17 anonim 

válasza:

Kb olyan érzésem volt mint ha parlamentben lennék aki nem jár be az a jó aki meg felszólal az a rossz.
17/17 anonim 

válasza:

Annyiban vitatkoznék veled - kérdező, - hogy itt széles körben elterjedt az "Öt az Egyben" megoldás, - ami annyit jelent, hogy egyetlen "fizetésért" 5-6 feladatrendszert hajtanak be egyetlen emberen a rabszolgatartók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!