Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mehetnek el előbb...

Miért mehetnek el előbb nyugdíjba a nők, amikor a gyes is beleszámít a nyugdíjba, valamint a nők tovább élnek, nem sérti ez a nemek közti egyenlőséget?

Figyelt kérdés
2023. márc. 21. 13:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
20%
De, vigyék le a férfiaknak is. Melyik jobboldali párt kampanyol ezzel? Én csak baloldaliaktól hallottam ilyen elvárást
2023. márc. 21. 13:33
 2/14 anonim ***** válasza:
15%
Miattam maradhat így, csak akkor ne picsogjanak a femipicsák, hogy a nőnek kell otthon maradni a gyerekkel, meg ne akarjanak kvótákat. Ha valamiben oké nekik, hogy előnyben vannak a nők, akkor fogadják el, hogy másban meg hátrányban.
2023. márc. 21. 13:37
 3/14 anonim ***** válasza:
42%
#2 Tehát téged egyikfajta egyenlőtlenség sem érdekel, csak mindenkinek legyen rossz valamiben. Igazi jobboldali gondolkodás.
2023. márc. 21. 13:39
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
#3: Nem, én abban hiszek, hogy a női szerepek maradjanak meg a nőknek, ahogy a férfi szerepek meg a férfiaknak. Ha emiatt a nők bizonyos területeken hátrányt szenvednek, akkor máshol meg kapjanak előnyt. Mindenesetre ez még mindig jobb, mint a femipicsák módszere, hogy legyen egyenlőség mindenben, amiben a nőknek hátránya van, de ahol előnye, ott nem kell.
2023. márc. 21. 13:44
 5/14 anonim ***** válasza:
42%
#4 ja, végül is valóban megoldhatatlana, hogy a nőknek legyen szabad akarata és a parlamentben megszavazva vigyük le a nyugdíjkorhatárt a férfiaknál is. Sokkal jobb, ha mindenkinek kevesebb lehetőséget biztosítunk azért mert valami rosszindulatú kreténnek nem tetszik valami.
2023. márc. 21. 13:48
 6/14 anonim ***** válasza:
24%
#5: Levihetjük a nyugdíjkorhatárt. Kérdés, a gazdaság kibírja-e.
2023. márc. 21. 13:50
 7/14 anonim ***** válasza:
95%
#6 Valahogy a gazdaság mindig kibírja a milliárdos vállalkozásoknak adott mentőöveket, csak azt nem bírja ki, ami garantálná a dolgozó embernek a tisztességes életet.
2023. márc. 21. 13:56
 8/14 anonim ***** válasza:
23%
#7: Ne nekem mondd. A franciáknál liberális kormány van, és épp most emelik a nyugdíjkorhatárt.
2023. márc. 21. 13:57
 9/14 anonim ***** válasza:
49%
Hát nem demokratikus dolog az tény.
2023. márc. 21. 13:57
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem nemhez kellene kötni, hanem pl a nehéz fizikai munkát végzők hamarabb nyugdíjba mehessenek, az igazságosabb lenne.

Apám 63 éves, fizikai munkás, 18 éves kora óta dolgozik.

Vannak nők, akik 58 évesen elmentek, nem nehéz fizikai munkásként.

2023. márc. 21. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!